SISTE STOPP: NORDPOLEN – Vi gjentar suksessen med ny gratis juleforestilling

9. november 2023

For tredje året på rad omdanner vi Loftet til et magisk univers som skal ta publikum med inn i en eventyrlig verden. Velkommen om bord på ferden videre med byens mest spektakulære trikk som tar deg hele veien til jordens nordligste punkt!

Etter fjorårets suksess med «Nordpolen Magiske Trikketransport», som mottok Heddaprisen for beste barneforestilling, er Feil Teater og Kloden teater tilbake med nok en gratis teateropplevelse i julen. Årets forestilling heter «Siste stopp: Nordpolen».

Lavinntektsfamilier og organisasjoner som jobber med blant annet barnefattigdom, deriblant barnevernet i flere bydeler, har vært de første til å bli tilbudt billetter til forestillingen. I dag slippes resten av billettene for alle.

Ditt største ønske vil gå i oppfyllelse

«Siste stopp: Nordpolen» handler om 12 år gamle Alva Sørensen, som helt siden hun var liten har lyttet til bestemorens eventyrlige historier om den magiske trikketransporten. Ryktene skal ha det til at dersom du trosser vær og vind og kommer deg helskinnet frem til endestoppet, vil ditt største ønske gå i oppfyllelse. Nå må Alva komme seg til Nordpolen med ønsket sitt før det er for sent. Hvis ikke hun når frem i tide, står hun i fare for å miste det aller kjæreste hun har.

Vilde Johannessen og Sebastian Skytterud Myers fra Feil Teater står for idé, konsept og regi bak forestillingen. De håper forestillingen vekker ettertanke hos publikum, spesielt rundt relasjonen mellom de eldste og yngste i familien – for de som er så heldige å ha en familie.

– Vi håper barna i publikum går ut etter å ha sett forestillingen med lyst til å snakke med besteforeldrene sine om livet de har levd, og med en forståelse av at de eldste ikke kommer til å være der for alltid, sier Vilde Johannessen.

Hun påpeker at de gjennom forestillingen er opptatt av å ta opp de store tingene, det jula egentlig handler om.

– Mange barn får med seg at verden er litt skakkjørt for tiden. Vi vil romme i forestillingen at det finnes håp, og fokusere på de små øyeblikkene mellom skuespillere og publikum, sier hun og legger til:

– Vi håper barna som kommer til oss får en minneverdig teateropplevelse. Byens kuleste juleteater finner du her!

Forestillingen passer for barn fra 6 år. Billettene er gratis, og må hentes ut på forhånd. På grunn av scenografien er det kun 20 plasser per forestilling.

Intervjuer med barn fra hele Oslo

Alt av handling, karakterer og manus er basert på intervjuer med barn i målgruppen. Regissørene har snakket med barna om «livet, døden og alt i mellom».

– Håpet er å lage en forestilling mange kan kjenne seg igjen i, og at ungene tenker at dette handler litt om meg, sier Sebastian Skytterud Myers.

I år som i fjor er forestillingen er en totalteateropplevelse der publikum blir ledet fra rom til rom i et scenografisk univers.

– Om barna sitter igjen med opplevelsen av å være med på en reise til Nordpolen; ikke bare gjennom en forestilling, men gjennom et helstøpt univers, er vi veldig fornøyde. Barna får hjelpe til underveis med å drive historien fremover, sier Skytterud Myers.

Kostymedesigner fra Frost

Produsenter, skuespillere, snekkere, kostymedesigner, scenograf, frivillige og mange flere er i full sving med å få forestillingen klar til premieren 1. desember.

En av de mange som trekkes frem er årets kostymedesigner Christina Lovery.

– Vi har jobbet med henne en gang før. Hun er en av Norges hotteste om dagen, og har blant annet laget kostymene til forestillingen Frost. Det er veldig morsomt å samarbeide med henne, sier Johannessen.

Medvirkende i «Siste stopp: Nordpolen»

Produsert av: Feil Teater i samarbeid med Kloden teater. Forestillingen bygger på konseptet fra 11-TRIKKEN GÅR TIL NORDPOLEN (2021), som ble utviklet av Mathias Augestad Ambjør, Vilde Johannessen, Amanda Hedvig Strand og Sebastian Skytterud Myers.

Idé, konsept og regi: Vilde Johannessen og Sebastian Skytterud Myers

Manus: Sebastian Skytterud Myers

Skuespillere: Unn Vibeke Hol, Alisandra Riber Sparre, Olivia Christine Andersson Thompson, Lars Halvor Andreassen, Sebastian Skytterud Myers og Amanda Hedvig Strand

Scenograf: Tobias Lehrskov-Schmidt

Snekkere: Trond Håvard Gamst, Darius Buczkowski og Pål André Hasselvold

Kostymedesigner: Christina Lovery

Lys og video: Thomas Gallagher

Skulptur- og installasjonsdesigner: Frida Vige Helle

Musikk: Nils Oortwijn

Kostymesyer: Line Jeanett Antonsen

Lyd: Thomas Gallagher og Sebastian Skytterud Myers

Rekvisitører: Andrea Austdahl og Anne Oortwijn

Maskør: Hege Ramstad

Produksjonsassistent: Amanda Hedvig Strand

Produksjonsassistent og inspisient: Ingeborg Larsen og Julia Küster

Rekvisitørpraktikanter: Kaja Simone Carlsen og Marte Lie

Produsent Kloden teater: Mari Haugen

Koordinator Kloden teater: Kyla Ina Sabha

Markedsføring feil teater: Amalie Ibsen Jensen

Markedsføring Kloden teater: Johanne Hidle

Plakat: Thomas Gallagher

+ Mange frivillige

Forestillingen er støttet av: Kulturrådet, Bufdir, Fond for lyd og bilde, Oslo kommune, Bydel Bjerke og Bergesenstiftelsen.