Nordpolen Magiske Trikketransport: Årets beste barneforestilling

19. juni 2023

Heddajuryen har talt. Nordpolen Magiske Trikketransport er et helstøpt, gjennomarbeidet og fullverdig kunstnerisk tilbud.

Søndag kveld, under den høytidelige Heddaprisutdelingen, stakk Feil Teater sin forestilling Nordpolen Magiske Trikketransport av med seieren i kategorien beste barneforestilling, til full jubel fra salen.

Kloden teater er co-produsent på forestillingen som hadde premiere på loftet på Kloden teater 1. desember 2022 og spilte frem til januar 2023.

– Tvers gjennom menneskevarm forestilling

Nordpolen Magiske Trikketransport var i celebert selskap. De andre nominerte i klassen var Brageteateret med forestillingen Eldorado og Trøndelag Teater med forestillingen Havfruen. I juryens begrunnelse står det:

De som vil lage scenekunst for barn må vite at de ikke bare er en målgruppe og fremtidens publikummere. De er et publikum som her og nå fortjener et helstøpt, gjennomarbeidet og fullverdig kunstnerisk tilbud. Alle årets nominerte har forstått den kvaliteten. Vinneren har klart å skape en magisk verden som spiller på lag med oss som en medskapende kraft i forestillingen. Gjennom en lek som er altoppslukende og altomsluttende inviteres vi inn i en engasjerende, klok og interaktiv teaterreise. Den er en spennende og nervepirrende flukt fra en administrerende direktør. Hun er en representant for kynismen som vil ødelegge grunnlaget for denne tvers igjennom menneskevarme forestillingen. Vi loses trygt gjennom av en ung og imponerende dyktig skuespiller, som evner å leke med oss, engasjere oss og improvisere foran oss uten et øyeblikk å miste kontrollen.

Heddajuryens begrunnelse

Et scenografisk univers

Kjell Moberg, kunstnerisk leder ved Kloden teater, tror evnen til å lytte seg inn til målgruppen i tillegg til det scenografiske universet forestillingen gir publikum, forklarer noe av Feil Teater sin suksess.

– Som kunstnerisk leder er det ekstra morsomt at Feil Teater vinner denne prisen. Jeg var regissør på avgangsforestillingen deres på teaterutdanningen på Nord universitet. Etter det har jeg fulgt kompaniet tett. Disse kommer vi til å høre mye fra i årene som kommer, sier Moberg.

Før premieren på det prisvinnende stykket, tok det flere uker å forberede loftet på Kloden teater.

– Forestillingen er en totalteateropplevelse der publikum blir ledet fra rom til rom i et scenografisk univers. For å få det til ble blant annet kontorlokaler i administrasjonen tatt i bruk som garderober, sier Moberg.

Foto (nederste bilde): Lucas Ibanez-Fæhn