Inkluderende og variert program på årets GoFigure!

22. mai 2023

Vi er stolte og glade over å også i år være vertsskap for barne- og ungdomsforestillingene under GoFigure! Festivalen for figurteater og visuell scenekunst.

På programmet finner du blant annet en rockekonsert for babyer og en klovneforestilling som tar for seg frykten for klovner.

Verdt å merke seg på årets festival er avdelingen «avslappa program», der forestillingene har mål om å inkludere barn med behov for ulike tilpasninger.

Velkommen til festival!

KinShips

kinShips er en hyllest til den utvidede familien (kin). En hyllest til de symbiotiske allierte organismene som omsvøper oss til daglig og beskytter oss mot inntrengere. Prosjektet inviterer publikum inn i det mikroskopiske på huden, til et omfavnende univers av mikrobiell bevegelse. kinShips utforsker gjensidig sameksistens og utveksling. Les mer her.

FORESTILLINGER

Søndag 4. juni kl. 12.00 (avslappa program)

Søndag 4. juni kl. 13.30 (avslappa program)

Søndag 4. juni kl. 15.30 (avslappa program)

Coulrophobia

Coulrophobia betyr frykten for klovner. Etter å ha gått lei av å lage pyntelige dukketeaterforestillinger har kompaniet Opposable Thumb Theatre gått tilbake til sine røtter: De har lagd en klovneforestilling! Ikke en hvilken som helst klovneforestilling, men en skikkelig fullblods rødnese artig parykk og altfor store sko-type forestilling. Les mer her.

FORESTILLINGER:

Tirsdag 6. juni kl. 19.30

Onsdag 7. juni kl. 12.00

Onsdag 7. juni kl. 19.30

14 fortellinger

14 fortellinger er en improvisert papirteaterkonsert. Bandet består av Tore på trommer og Ragni på papir. Dette er en improvisert, rytmisk, ordløs og leken forestillingskonsert med ambisjoner om å være både morsom og poetisk. I løpet av 40 minutter vil aktørene prøve å lokke 14 små historier ut av papiret. Les mer her.

FORESTILLINGER:

Torsdag 8. juni kl. 12.00

Torsdag 8. juni kl. 18.00

Rock me baby

Fem voksne menn danser, synger og spiller fengende nyskrevne rockelåter i en ny grensesprengende forestilling for en svært ung publikumsgruppe fra 0-3 år med foreldre. – Er det mulig? Ja, det er det! Rock me Baby er en ny dans-teater-musikk-produksjon for de yngste barna. Les mer her.

FORESTILLINGER

Lørdag 10. juni kl. 12.00

Lørdag 10. juni kl. 15.00

Søndag 11. juni kl. 12.00 (avslappa program)

Søndag 11. juni kl. 15.00 (avslappa program)

Avslappa program

Inspirert av Storbrittanias satsning på Relaxed Theatre, som igjen bygger på tanken om at teatret oppleves som utilgjengelig for dem med sensoriske utfordringer, har GoFigure! et eget program for barn som trenger litt ekstra tilretteleggelse.

Forestillingene med avslappa program er tilpasset barn med lærevansker, autisme og andre sensoriske utfordringer. Det gjøres først og fremst ved å tilpasse bruken av lyd og lys, og en god tilrettelagt informasjon før og under forestillingene. 

Forestillingene med avslappa program er kinShips og Rock me baby.