Hysj-fri sone: Velkommen til vår første relæxte forestilling

26. januar 2024

Relæxte forestillinger er spesielt tilpasset barn, ungdom og familier med behov for litt mer avslappede rammer for å nyte opplevelsen.

Med danseforestillingen SAFARIUM, som er produsert for barn og unge med spesielle behov, klipper vi snoren for vårt relæxte program! Billettlenke til forestillingen finner du lenger ned i saken.

Hysj-fri sone

Ved forestillinger som er merket med RELÆXT har vi gjort noen justeringer:

Vi har også gjort noen tekniske tilpasninger:

Viktigst av alt:

Forestillingsansvarlig vil formidle dette til publikum før forestillingen begynner. 

Hvis du trenger å avklare behov på forhånd, eller lurer på noe, er du velkommen til å ta kontakt med produsent Mari Haugen på e-post eller telefon: mari@kloden.no, tlf 915 15 637.

SAFARIUM – Landing

I SAFARIUM av og med dansegruppen Landing, får publikum oppleve både kraft og sensibilitet på nært hold gjennom dansernes sanselige utforskning av rommet og baskete omfavnelser! Forestillingen utspiller seg i et magisk landskap som danserne og barna deler. Gjennom forestillingens ulike situasjoner transformeres rommet, og etter hvert inviteres barna til å bli med inn i en verden der de sammen med danserne beveger seg og utforsker scenografien.

SAFARIUM ble produsert i 2014, og har siden premieren vært vist nærmere 200 ganger.

– Jeg opplever at vi gir en kunstopplevelse der vi tar publikum sine behov for trygge og avklarte rammer på alvor, og at vi samtidig tar dem på alvor i forhold til det å tørre og gjøre ting som nok ikke pedagogene de har rundt seg ville ha gjort, sier Venke Sortland fra Landing.

– SAFARIUM er et veldig spennende prosjekt å spille nettopp fordi vi hele tiden må kjenne på balansen mellom det kunstneriske og møtet med publikum. Det er et prosjekt der jeg ikke kan fokusere innover på «min dans», siden min prestasjon som danser i tradisjonell forstand er ganske uvesentlig i denne sammenhengen. Samtidig må jeg jobbe for å holde energien i rommet oppe, sier Sortland. 

De oppmerksomme husker kanskje at Kloden teater hadde relæxte forestillinger på programmet allerede under figurteaterfestivalen GoFigure i sommer. SAFARIUM blir dermed den første relæxte forestillingen på vårt eget program.

Vi er stolt samarbeidsteater med Hålogaland Teater, og veldig glade å for å bruke deres RELÆXT metode og erfaringer.