Vi viser teater i sommer – helt gratis!

20. juni 2024

Bysommer? Her får du oppleve et variert program for barn og unge gjennom sommermånedene.

Programmet finner du her.

I ALLE VESTENS DAGER!? – Elvekompaniet

Dato: 5. – 7. juli

Målgruppe: Barn og voksne fra 5 år

Gratis prøveforestilling!

Velkommen til et vilt Vesten, et ikke-velfungerende samfunn langt av sted og av gårde. Når Vestens befolkning er uenige blir det duell, men siden de ikke har våpen, så går det i drittslenging og kranglekonkurranser. Det viktigste er å ikke havne i kasjotten. 

En dag kommer Cowboyen tilbake til Vesten, etter å ha bodd i storbyen i mange år. De andre folka i Vesten anser ikke lenger Cowboyen som et verdig medlem av lokalsamfunnet, så når hen ønsker å bli en del av gjengen igjen, byr det på problemer. Vannressursene i Vesten begynner i tillegg å bli knappe, så nå er det fare for at samfunnets skjøre balanse vil rakne helt!

Mer info og gratisbilletter finner du her.

Ubuntu (arbeidsvisning) – Guro Sibeko

Dato: 10. .11. juli

Målgruppe: Fra 15 år

Er det fornuftig å hjelpe gamle damer utsatt for vesketyveri uavhengig av deres etniske bakgrunn? Er det rasistisk å kalle en gruppe for rasistisk? Kan tyveri av sminke anses som en revolusjonær handling? Er det mer eller mindre akseptabelt å angripe politihunder enn rasistiske og sykt irriterende naboer? Hvordan gjør man det gerilja-style? Og kan man komme unna med sminketyveri og gerilja-style drap hvis man bare utnytter folks rasistiske fordommer maksimalt?

Teksten er under arbeid, og denne arbeidsvisningen er et ledd i å hjelpe forfatter Guro Sibeko videre i prosessen. Det er et åtte dagers forprosjekt som vi håper du vil komme for å se resultatet av – og gjerne gi din tilbakemelding i ettersnakken etter visningen.

Mer info og gratisbilletter finner du her.

Dragen – Tigerstadsteatret og Turnéteatret i Trøndelag

Dato: 31. august

Målgruppe: Fra 6 år (en sterk forestilling som ikke anbefales for barn under 6 år)

Noe stort, sint og skummelt bor i huset til Lilli. Hun har aldri besøk av venner, fordi hjemme hos henne må man være helt stille så man ikke vekker den som sover. Hjemme hos Lilli bor det en Drage.

Gro Dahles bok Dragen blir til medrivende teater for barn når Tigerstadsteatret og Turnéteatret i Trøndelag går sammen om å ta denne viktige fortellingen til scenen. Dragen handler om å ha det vanskelig hjemme og om å måtte være veldig modig selv om man er et barn.

Mer info og gratisbilletter finner du her.

Oslo Kulturnatt: Å LEVE VIDERE – Rimfrost produksjoner

Dato: 13. september

Målgruppe: Ungdom

I monologforestillinga Å LEVE VIDERE møter vi søstera som var på Utøya sammen med broren sin. Hun var 17 år, han var 23 år. Broren kom aldri hjem igjen. Hun lever videre, men opplevelsene fra terrorangrepet blir til traumer som preger alle deler av livet hennes.

Det kjennes ut som at jeg skal dø. Hver gang.

Hjertet hamrer, får ikke puste, må bare bort. 

Bare fordi jeg ser en mann i politiuniform.

Pust inn, pust ut.

Det er ikke farlig. Sånn ja. 

Det går bra.

Husker du at det var du som lærte meg å puste sånn her?

Arrangementet er en del av Oslo kulturnatt. Billettene slippes 1. september. Mer info finner du her.

Bollywood drive-in-kino / Bollywood utekino

Dato: 15. september

Målgruppe: Fra 16 år

I samarbeid med TrAP og Bollywood Festival Norway arrangerer vi drive-in-kino på parkeringsplassen utenfor tårnet på Økern.

Du kan komme med eller uten bil.

Det blir foodtrucks og bar, og selvfølgelig en Bollywood film!

Billetter slippes snart. Mer info finner du her.