Ubuntu (arbeidsvisning) – Guro Sibeko

Er det fornuftig å hjelpe gamle damer utsatt for vesketyveri uavhengig av deres etniske bakgrunn? Er det rasistisk å kalle en gruppe for rasistisk? Kan tyveri av sminke anses som en revolusjonær handling? Er det mer eller mindre akseptabelt å angripe politihunder enn rasistiske og sykt irriterende naboer? Hvordan gjør man det gerilja-style? Og kan man komme unna med sminketyveri og gerilja-style drap hvis man bare utnytter folks rasistiske fordommer maksimalt?

I sceneteksten Ubuntu møter vi tre venninner som alle er vokst opp i Norge, men som har foreldre med bakgrunn fra afrikansk frigjøringskamp, deres to døtre og to av deres politiske og musikalske forbilder. Generasjonene forholder seg ulikt til vold, privat eiendomsrett, politimyndighet og sannhet, og de forskjellige oppfatningene om hva som er moralsk akseptabel og fornuftig atferd kolliderer med og utfyller hverandre.

Teksten er under arbeid, og denne arbeidsvisningen er et ledd i å hjelpe forfatter Guro Sibeko videre i prosessen. Det er et åtte dagers forprosjekt som vi håper du vil komme for å se resultatet av – og gjerne gi din tilbakemelding i ettersnakken etter visningen.

Målgruppe: Fra 15 år

Spillested: Pilotscenen

Medvirkende:

Dramatiker: Guro Sibeko 

Regissør: Rania Broud

Skuespillere: Jae Nyamburah, Maria Agwumaro, Hanna Asefaw, Natalie Bjerke Roland, Samantha Gurah, Sisi Sumbundu, Hawa Janlo, Mari Elise Haugen og Pål Fredrik Kvale

Forprosjektet er støttet av Dramatikkens Hus, Fritt Ord og Kulturrådet, og gjennomføres i samarbeid med Dramatikkens Hus og Kloden teater.

Ons 10. - Tor 11. juli

2 forestillinger

Pilotscenen, Kloden teater

Pris: 0,-

Utsolgt

Billetter

Onsdag 10. juli - kl. 18.00 Pilotscenen, Kloden teater

Utsolgt

Torsdag 11. juli - kl. 18.00 Pilotscenen, Kloden teater

Utsolgt