Vi viser teater i sommer – helt gratis

29. juni 2023

Få planer i sommerferien? Kloden teater vil at alle barn og unge skal kunne få oppleve god scenekunst. Fra Ester Askeladd som skal vinne kongsdattera og halve kongeriket, til kampen mellom rus og kjærlighet. I sommer viser vi flere forestillinger – der samtlige er gratis for både barn, ungdom og voksne. Velkommen!

Askeladden og de BESTE hjelperne – Campingkompaniet

Tidspunkt: 30. juni kl. 14:30 og kl. 16:00

Campingkompaniet er et omreisende teaterkompani som turnerer Norge rundt, på kryss og tvers, og inn i de mest krikete kroker, under det overordna mottoet «teater for folk der de er». Nå kommer de til Mini Pride med den forrykende forestillinga «Askeladden og de BESTE hjelperne». For ja, Campingkompaniet lager teaterforestillinger basert på gamle norske folkeeventyr, men med en aldri så liten tvist.

I tillegg turnerer de rundt i et fargerikt skip som går like godt til lands som til vanns og i lufta med!

Eller … var det kanskje Askeladden som gjorde det? I Campingkompaniets «Askeladden og de BESTE hjelperne» møter vi nemlig Ester Askeladd som skal vinne kongsdattera og halve kongeriket. Men hvem er egentlig disse hjelperne Askeladden møter på sin vei? Og hva kan de egentlig hjelpe til med? Én ting er hvert fall sikkert. De er ikke bare gode, de skal være BEST, og med hjelp fra publikum blir de akkurat det.

Velkommen inn i Campingkompaniets elleville univers der alt kan skje!

Målgruppe: 5 år og oppover, men absolutt alle er velkomne!

Spillested: Mini Pride/Myntgata 2

Medvirkende:

Regi: Mats Eldøen, Cathrine Frost Andersen

Medvirkende: Lisa Birkenes Thun, Sofia Knudsen Estifanos/Madeleine Fredstad Røseth

Foto: Magnus Skrede

Les mer her.

Den store stygge Reven, kanskje – Fredrik Floen, Alexandra Tveit & Simon Asencio

Tidspunkt: 13. juli kl. 11:00 og 14. juli kl. 11:00

Velkommen inn i verkstedet der dukker, dans og musikk blir til! Den store stygge Reven, kanskje er en dukke-saga som utforsker det ikke-menneskelige livet gjennom animasjon og en lekende inngang til ting og materialer.

I en mørk-ish skog får du møte hånddukker uten dukker, et egg, soppen ved verdens ende, vandrende trær, en middelalderdans, et søtt pinnsvin og en gruppe dyr utkledd som høner. Dukker animerer andre dukker og sammen skaper de en større dans som animerer en verden av dyr, bakterier, planter og et landskap av relasjoner og måter å være i verden på. Koreografien utforsker bevegelser, dukketeaterets verden, en regnskur, naturens dunkle gjerninger og en tvetydighet mellom å lede og bli ledet.

Unge forskere i alderen 3 – 6 år med foreldre inviteres til å ta tak i kikkertene og gulrøttene, finne en plass i skogen og aktivt være vitne til det som skjer på scenen!

Målgruppe: 3 – 6 år

Spillested: Pilotscenen, Kloden teater, Kabelgata 31

Medvirkende:

Av og med: Simon Asencio, Alexandra Tveit og Fredrik Floen 

FEAT musikk: Sigrid Lerche

Foto: Marthe Nyvoll 

Les mer her.

EMMA – Sacha Slengesol Balgobin

Tidspunkt: 30. juli kl. 19:30

Emma møter Leo, og forelskelsen er altoppslukende. Leo blir fort Emmas nye bestevenn og kjæreste. Sammen med Leo føler hun seg endelig hel og god nok. Sammen lever de i en boble av eufori. Det viser seg imidlertid at Leo også finner disse følelsene andre steder. 

Emma har et åpent sinn. Det åpne sinnet hennes lukkes derimot mer og mer ettersom situasjonene Leo setter henne i, stadig blir mer ekstreme.

«EMMA» er en forestilling som tar for seg kampen mellom rus og kjærlighet. Om å være pårørende til noen som ruser seg, hvordan å ville hjelpe, men kanskje mest av alt hvordan klare hjelpe seg selv.

Målgruppe: For ungdom og unge voksne

Spillested: Pilotscenen, Kabelgata 31

Les mer her.

Veien sitt ansikt – Julian Karenga

Tidspunkt: 15. september kl. 19:00

«Veien sitt ansikt» er en oppvekstfortelling inspirert av myter og eventyr.

Vi møter Gutten som legger ut på en reise for å finne faren sin. På reisen forsøker han å sette sammen biter av en barndom preget av rus og omsorgssvikt. Det nordnorske by-landskapet i Tromsø blir en arena for et magisk eventyr som vokser ut av sorg. For å forstå seg selv, må Gutten forstå sin far som nesten er blitt en mytisk skikkelse i livet hans. Med seg på veien har Gutten gode hjelpere, blant annet lillebror, en feit katt og klassevenninna Marte.

Målgruppe: Fra 12 år

Spillested: Pilotscenen

Medvirkende:

Dramatiker og regissør: Julian Karenga 

Kostymedesigner og scenograf: Fanny Bjørn 

Dramaturg og produsent: Hedvig Bergem Søiland 

Lysdesigner og tekniker: Philippe Schneider 

Skuespillere: Nami Kitagawa Aam, Kaleb Haile, Thor Normann og Ingrid Steinholdt Mortensen

Foto: Leah Solomons

Les mer her.