Parasittprosjektet

23. november 2021

I snart 8 uker har Landing holdt hus på Kuben videregående skole sammen med et oppblåsbart hovedkvarter. 3. desember er prosjektet over.

I Parasittprosjektet er Landing huskunstnere på Kuben videregående skole. De benytter seg av rommene deres, elevene som går der, og av skoledagens start- og slutttid. Over åtte uker er de til stede i hovedkvarteret sitt, som de suger fast på utsiden og innsiden av Kubens bygninger. Landing har sin kunstneriske prosess, parallelt med, og infiltrert i, elevenes og lærernes skolehverdag. De søker reell utveksling med elevene, og utarbeider strategier og formater som gjør at vi kan møte hverandre gjennom kunsten og kroppen. Landing ønsker at elevene skal få oppleve at samtidskunst er noe som kan angå dem.

Parasittprosjektet bygger på erfaringer fra å gjøre kunstneriske prosesser i skolekontekst / DKS, i offentlig rom og danseomvisninger. Landing tror på at kunsten og kunstnerne må finnes i andre rom enn de som er satt av til kunst, og tror på det å være et sted over tid og å møte de samme publikummerne igjen og igjen.

Vil du prøve deg som huskunstner sammen med Landing på Kuben videregående skole?

Under scenekunstfestivalen Showbox har Landing sin siste uke på Kuben videregående skole, og tilbyrvpublikum å prøve seg som huskunstner sammen med Landing.

Ønsker du å prøve deg som huskunstner, vil Landing gi deg en innføring slik at du deretter kan bli med dem som huskunstner i en hel dag eller deler av dagen.  Send en forespørsel på sms til Venke Marie Sortland på 901 90 672.

Omvisning med Landing på Kuben videregående skole

Vil du ha en tur med huskunstnerne rundt på Oslos største videregående skole? Varighet på turen er ca 45 minutter.

Kuben videregående skole ligger vis-à-vis Kloden teater. Oppmøte innenfor hovedinngangen. Omvisningen er gratis, påmelding til sofie@scenekunstbruket.no. For tidspunkter, se www.showbox.no

Koreografi og utøvelse: Sigrid Kopperdal, Ida Gudbrandsen og Venke Marie Sortland
Kostymer og utøvelse: Fredrik Floen
Scenografi: Alle
Samarbeidspartner: Kloden teater
Gjennomføringssted: Kuben videregående skole

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, SPENN

Landing.no