Nederlandske De Dansers til Kloden!

3. november 2022

De Dansers har tidligere hatt flere dansekonserter i Norge, med stor suksess. Med 12 hender, 6 kropper og 2 gitarer inviterer de denne gangen til den fantastiske dansekonserten, Hold Your Horses. 

Det nederlandske kompaniet De Dansers har etablert seg som et av de mest etterspurte kompaniene i Europa de siste årene. Kompaniet har en særegen stil, der levende musikk og samtidsdans utgjør kjernen i utrykket. Gruppen jobber tett mot publikums første møte med dans, og egner seg for familier, barn og ungdom.

I Hold Your Horses, som vises 7. og 8. desember, ser vi ser hender som griper, tar feil, tar på, tar av, faller ned og plukker gitarstrenger. Vi ser lidenskap og avstand. Vi ser tidens gang. Vi ser mennesker, noen ganger nær hverandre, andre ganger uendelig langt unna. Vi ser ikke hester, selv om vi til tider føler dem.

Hold Your Horses handler om trangen til å holde fast på noe eller noen, i en verden som blir stadig mer unnvikende. Forestillingens seks utøvere gir forestillingen et helt unikt liv med engasjement og musikalitet – uten å miste sin menneskelige følsomhet. Til tross for navnet. Som én kropp beveger danserne seg i en kontinuerlig flyt, drevet frem av musikken som blir framført på scenen.

Visningene i Norge er støttet av Norsk kulturråd.