Kloden teater feirer Skeivt kulturår!

4. juli 2022

Foto: Antero Hein

I 2022 er det 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge. Dette er en viktig milepæl i norsk historie som markeres med et skeivt kulturår over hele landet. Små og store kunst- og kulturaktører inviteres til å dokumentere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie. Kloden teater feirer selvfølgelig både mangfoldet og skeivt kulturår! Vi er også ekstra glade for å kunne annonsere at vi skal vise danseforestillingen Blooming, i perioden 23. august – 26. august.

Blooming tar for seg erfaringer rundt kjønnsroller og kjønnsidealer med fokus på hvordan maskulinitet og femininitet blir ansett innen ulike kulturer. Forestillingen er sammensatt av kostymer, musikk, scenografi og dans. Alle medvirkende definerer seg som skeive og har et ønske om å synliggjøre, inkludere og utvide skeive uttrykk. Publikum får oppleve poetiske bilder gjennom bevegelsesmateriale.

I løpet av de 3 forestillingsdagene, skal Blooming vises hele ni ganger på Kloden teater. Det blir 8 skoleforestillinger, og én offentlig visning. Målgruppen for forestillingen er både barn, ungdom og voksne i alle aldre.

Blooming vises med støtte fra Kulturrådet for Skeivt kulturår 2022.
Kjøp dine billetter her!