Kloden teaters pilotscene åpner over nyttår

17. desember 2020

Mot slutten av et svært krevende år (for oss alle!) er det en glede å annonsere at vår pilotscene åpner over nyttår. Vi ser fram til å invitere dere! 

Med pilotscenen på plass kan vi nå endelig programmere forestillinger og arrangementer hele året, samtidig som vi tilbyr scenekunstnerne et skikkelig bra produksjonsrom. Pilotscenen blir broen over til Kloden teater, som skal stå ferdig i 2025 og ha fire produksjonsrom og to teatersaler.

For Kloden, som for så mange andre, har 2020 vært et tungt år rent økonomisk. Vi har snudd hver krone for å bli ferdige med byggingen av pilotscenen. Stor takk til Norsk kulturråd, Oslo kommune, Sparebankstiftelsen og Bergesenstiftelsen for støtte til prosjektet. Tusen takk, alle som har bidratt i spleisen på scenegulv og/eller bidratt på dugnader. En stor takk også til Oxer Eiendom, som har hjulpet oss over den siste kneika.

Kloden har nå fått en betydelig økning i driftstilskuddet for 2021. Det betyr at vi kan betale de siste regningene for byggingen, programmere mange forestillinger og arrangementer, og samtidig sette i gang med forprosjekteringen av teaterhuset Kloden, som skal stå ferdig i 2025.

God jul og godt nytt år! Vi gleder oss til å se dere i 2021.