Kloden i sentrum utsettes

1. april 2020

På grunn av pandemien planlegger vi nå å arrangere festivalen Kloden i sentrum høsten 2020. Dette er en krevende tid for alle, men snart skal vi møtes igjen!

Kloden i sentrum skulle foregå mellom 6. og 13. juni, samtidig og i samarbeid med Heddadagene, som er blitt nødt til å avlyse årets festival. I en pressemelding skriver Solrun Toft Iversen, leder av Heddakomiteen: «Vi ser allereie fram mot å kunne samlast att når vi kan legge denne restriktive tida bak oss og bearbeide det i lag. Vi lyt ligge i dvale no, men samlar krefter til ein ny vår.»

Heddaprisutdelingen 14. juni er foreløpig ikke avlyst. NTO vil i samarbeid med Det Norske Teatret, som er vertskap for årets prisutdeling, gjøre en ny vurdering etter påske om utdelingen kan gjennomføres som planlagt eller om den må utsettes til et senere tidspunkt.

Vi ser fram til å invitere til festival i Kabelgata så snart som mulig, og vi gleder oss til å arrangere Kloden i sentrum sammen med Heddadagene neste år, nærmere bestemt 4.–13. juni 2021.

Vi kommer tilbake med informasjon om datoer for Kloden i sentrum 2020.

Ta vare på dere selv og hverandre!


Kloden i sentrum er vår årlige festival, som fram til og med 2019 ble arrangert i sentrum under Heddadagene. Fra i år skal Kloden i sentrum arrangeres i Kabelgata på Økern. Det blir forestillinger og arrangementer på Klodens egen scene, på skoler og ute i offentlige rom. Vi beholder ordet «sentrum» i festivalnavnet selv om vi har flyttet. Økern binder Groruddalen og de sentrumsnære bydelene sammen, og ligger midt i Norges største utviklingsområde.