Kloden i sentrum får støtte av Oslo Kommune

9. juni 2020

Tusen takk til Kulturetaten i Oslo kommune for støtte til Kloden i sentrum! Som dere vet er festivalen er utsatt til høsten på grunn av pandemien. Vi gleder oss til å invitere dere hit til Kabelgata på den andre siden av sommeren. 

Denne uka skulle Kloden i sentrum startet, og vi skulle for første gang arrangere festivalen vår her i Kabelgata. Sånn ble det som kjent ikke. Vi så fram til å være vertsteater under Heddadagene for Viral med Unge Viken Teater, Psykt blod med Brageteatret_ung og Deilig er jorden med Teatret Vårt.

I tillegg hadde vi programmert flere andre forestillinger: Lost and Found productions med forestillingen Oh baby baby og Landing med Felt skulle vises på skoler i nærmiljøet vårt. Biong/Schia skulle komme hit med INNILiavaag/Lindberg med Sea me og Det Andre Teatret med TREIG. I tillegg skulle vi samarbeide med Nordic Black Theatre om visning med studenter ved Nordic Black Xpress. Det skulle skje kunstneriske pop-ups både her og i sentrum.

Vi skulle ha et bredt fagprogram, med dramaturgisk kjøkken, og kjøkkenbordsprat mellom ungdom om hatprat og klimakrise. Vi hadde også tenkt å gjennomføre fagarrangementer for ungdom og for scenekunstfeltet i samarbeid med Kuben videregående skoleAgenda XTranscultural Arts Production – TRAP og Nordic Black Theatre. 

Så til høsten blir det altså en variant av Kloden i sentrum her i Kabelgata, i Kloden Pilot! For øyeblikket er vi i full gang med snekring og maling, og snart kommer lys- og lydutstyr, som er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB.

Foto: Landing – Felt. Fotograf: Tom Øverlie