Kjell Moberg med fullt fokus på eget kompani

28. juni 2024

Vi har jo visst det en stund på huset, men denne uka var tiden inne for å takke av Kjell Moberg for et uvurderlig arbeid i oppbygningen av Kloden teater og som kunstnerisk leder de siste årene. Arbeidet har han gjort parallelt med å være kunstnerisk leder for kompaniet NIE. Kloden teaters virksomhet er i stadig vekst, og sammen med at Kjell også nå har mottatt 2-årig kunstnerstipend, lot ikke rollene seg lenger kombinere.

Moberg valgte derfor å si opp sin stilling hos oss.

– Det er skikkelig vemodig å miste Kjell som kollega. Vi har gjennom årene både snekret fysiske rom for scenekunsten og sammen hatt store visjoner for teateret, som jo manifesterer seg i det Kloden teater er i dag, sier teatersjef Ådne Sekkelsten.

Vi har stor forståelse og respekt for valget Kjell har gjort, og at tiden, hjertet og energien nå 100 % legges inn i hans eget kompani. Moberg selv er glad for tiden på Kloden teater.

– Det har vært en fantastisk reise å være med på utviklingen av Kloden teater, og jeg vil savne både teamet og alle kunstnerne på huset, sier Kjell Moberg.

Nye samarbeid

– Kjell og resten av kompaniet NIE har en viktig kunstnerisk stemme både i form, innhold og uttrykk, som har vært tydelig og gjenkjennbar helt siden den gang jeg fikk oppleve deres første produksjon i 2001. Det gjorde inntrykk! Og det har vært en ære å utforme et helt teater sammen med Kjell, sier Sekkelsten.

Moberg påpeker at når man har vært med på å utvikle noe fra starten av, har man jo alltid et sterkt ønske om at det skal gå bra.

– Det har gått bra for Kloden teater, og jeg er sikker på at om kort tid blir det store byggeprosjektet realisert. Det vil bli et løft for hele scenekunstfeltet, og jeg et stolt av å ha vært med på å berede grunnen for dette kollektive løftet, sier han.

Alle oss på Kloden teater takker så mye for en fantastisk innsats og den inspirasjonen det har vært å ha Kjell som kollega og det han har gitt til stedet. Nå ser vi fremover og gleder oss til nye samarbeid og prosjekter med Kjell og NIE, i en annen rolle. 

Kloden teater går inn i en ny fase med økt kunstnerisk aktivitet, flere samarbeid med det frie scenekunstfeltet og forhåpentligvis et byggeprosjekt som ligger rett foran oss. Ådne Sekkelsten er som teatersjef også kunstnerisk leder. Fra september styrker vi vår administrative ledelse med en nyansettelse.