Isbilen kommer til Kloden!

20. januar 2022

Lørdag 7. mai har Isbilen, en forestilling for barn fra 5 år urpremiere her hos oss på Kloden. Produsert av SPKRBOX, med musikk av Don Martin.

Dette er SPKRBOX sin første barneforestilling.

Isbilen er en forestilling om å stå opp for det som er riktig selv når det virker umulig. Når det mektige VOKSENKONTORET FOR SNAKK vil legge ned Isbilen og alt som ikke gir maksimal profitt må Mariama og Mio redde verden! I hvertfall isen før den smelter. Og pappaen til Mariama før han gir opp.


Forestillingen spiller fra 7.-14. mai.

Manus av Hedda Sandvig og Don Martin
Manuskonsulent: Mariam
Vitser: Marlon og Frans

Regi: Hedda Sandvig og Cici Henriksen
Scenografi og kostymer: Even Børsum
Scenografi-snekker: Deividas Mastoras
Lysdesign: Oscar Udbye

Lyddesign: Martin Ahzami og Hedda Nielsen
Musikk: Don Martin, Tommy Tee, DJ Large

Urpremiere 7. mai på Kloden teater.


Don Martin er en norsk rapper og tekstforfatter fra Oslo øst, og regnes som en av pionerene i norsk hiphop. Martin var med i Gatas Parlament og har seinere markert seg som solorapper. For albumdebuten En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt fikk han Spellemann og for låta Nilsen ble han blant annet tildelt Kardemommestipendet fra Torbjørn Egners familie. I 2018 debuterte Don Martin sammen med Jonathan Castro og Felipe Orellana med konsertforestillingen Blokk til Blokk produsert av SPKRBOX. Blokk til blokk ble tildelt Oslo kommunes kunstnerpris og Ungdom og fritids ærespris i 2019. Don Martin spiller i og skrev sammen med Zeshan Shakar manuset til den kritikerroste SPKRBOX-produksjonen Linje 5 og har nå sammen med Hedda Sandvig skrevet manuset til Isbilen.

Sofia K. Estifanos er utdanna skuespiller fra Nordic Black Express og Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. Hun jobber frilans som skuespiller, slampoet, dramatiker, skrivekursholder, gjendikter og konferansier. Sammen med campingkompis Lisa Thun driver hun Campingkompaniet som reiser rundt i Norge på kryss og tvers og tilbyr teater til folk der de er. Sofia er også kjent for mange som tidligere programleder for barne-tv.

Felipe Orellana ble først kjent for hiphop-Norge som medlem av gruppa Breaknecks men solo-debuterte i 2012 med platen D.U.R.E. For albumet ble han tildelt prisen Årets hiphop album av Wimp. I 2018 debuterte Felipe sammen med Jonathan Castro og Don Martin med konsertforestillingen Blokk til Blokk produsert av SPKRBOX. Blokk til blokk ble tildelt Oslo kommunes kunstnerpris og Ungdom og fritids ærespris i 2019. Som skuespiller har Felipe medvirket i forestillinger som “Vinduer” på Hålogaland Teater og Det samiske nasjonalteatret Beaivváš og i “Etasje 3,7” med Claire de Wangen/SPKRBOX

Lisa Thun er utdanna skuespiller fra teaterhøyskolen i Nord-Trøndelag. Hun har bakgrunn innen musikk og dans, og har medvirket i en rekke produksjoner innen teater, musikalske prosjekter, danseteater, kortfilm og tv. Lisa har jobba mye innen det frie scenekunstfeltet. For tiden er Lisa en del av folkemusikk/slampoesi-gruppa BLE og ikke minst hjertebarnet Campingkompaniet – en fargerik og omreisende teaterduo sammen med Sofia K. Estifanos.

Hedda Sandvig er utdannet skuespiller ved LAMDA i London og har jobbet som skuespiller ved en rekke teatre i Norge og med ulike teaterproduksjoner i det frie feltet. Siden oppstart i 2014 har Hedda vært en del av SPKRBOX og har sammen med Cici hatt regi på flere forestillinger, blant annet Blokk til blokk, BEST (i samarbeid med Belinda Braza), Linje 5 og nå SPKRBOX sin første barneforestilling Isbilen.

Cici Henriksen er utdannet skuespiller ved KhiO og var ansatt som skuespiller på Trøndelag Teater i en årrekke før hun bega seg ut i frilanstilværelsen og startet SPKRBOX i 2014. Sammen med Hedda Sandvig har hun hatt regi på flere forestillinger, blant annet Blokk til blokk, BEST (i samarbeid med Belinda Braza),Linje 5 og nå SPKRBOX sin første barneforestilling Isbilen.

Produsert av SPKRBOX, støttet av Oslo kommune, FFUK, Scheiblers legat, Kulturrådet og Kloden teater.