Hva skjer på Pilotscenen?

23. april 2021

Lurer du på hva som egentlig foregår på pilotscenen om dagen? Kanskje du har gått forbi i Kabelgata og hørt lyder? For vi kan jo ikke ha åpent for publikum helt ennå, men det er allikevel aktivitet inne på pilotscenen. Det er fordi vi leier ut scenen til ulike kompanier og ensembler som trenger et sted å øve eller innspillingslokaler. For øyeblikket øver Det Norske Solistkor på verket ARCHIPEL av Birgitta Muntendorf hos oss, i forbindelse med Ultima Oslo Contemporary Music Festival.

Tidligere har scenekunstner Henriette Pedersen vært hos oss i en lang periode, for å øve på sitt nye verk MADAM. Forestillingen skulle hatt premiere på Black Box teater i neste uke, men det er dessverre avlyst.

Brageteatret har også vært innom oss, for prøver på ungdomsforestillingen Skuddsikker vest, basert på Yahya Hassans dikt og liv. Yahya Hassan er den mest omtalte danske (og muligens skandinaviske) poeten de siste 5 årene. Han dukket opp som en grensesprengende poet på danske Gyldendal forlag som 18-åring. Med en rekke offentlige kontroverser, innleggelser ved psykiatriske institusjoner og tid i fengsel markerte han seg som en sterk og brutal kritiker av både sin egen oppvekst og det danske samfunnet. 28. april 2020 ble dansk-palestinske Yahya Hassan funnet død i sin leilighet, bare 24 år gammel. På scenen treffer vi Mohammed Aden Ali, Simo Elh Babi og Nils Bendik Henningsen Kvissel.

Heldigvis har vi hatt mulighet til å vise en forestilling, nemlig Lost and Found productions som Åh baby baby. De lagde en digital versjon av forestillingen, og sendte den live fra våre lokaler til skoleklasser i Oslo på nyåret. De to utenomjordiske helsesykepleierne inntok kontoret vårt med mye romvesenteknologi!

Bilde av Lost and found production med forestillingen Åh baby baby som ble digitalt formidlet fra Kloden til Osloskoler vinteren 2020/21.

Vi gleder oss veldig til å åpne for publikum, så følg med! Vi legger ut program så snart det er mulig.

Hovedfoto: Skuddsikker vest – Brageteatret. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard