Heddadagene på Kloden

21. mars 2022

Heddadagene er hele Norges teaterfestival, og samler et bredt spekter av scenekunst fra hele landet til ti dager med forestillinger, arrangementer og fagprogram i Oslo. Festivalen er ung, men springer ut fra den godt etablerte Heddaprisen. Sammen med nominasjonene til Heddaprisen viser Heddadagene et tverrsnitt av bredden og mangfoldet som finnes i norsk scenekunst.

34 scenekunstinstitusjoner fra Kristiansand i sør til Kautokeino i nord har gått sammen om å lage Heddadagene, og festivalen er et dugnadsløft hvor institusjonene bidrar med sine faglige og økonomiske ressurser. Forestillingene i programmet velges ut av de kunstneriske lederne ved disse institusjonene, fra deres eget repertoar, og målet er å vise bredden og kvaliteten av scenekunsten som skapes over hele landet. Festivalens avsluttes med utdelingen av Heddaprisen.

Også her på Kloden blir det Heddadager, og vi har gleden av å ønske Haugesund teater, Kilden teater og Østfold Internasjonale teater velkommen til oss. Her får du en unik mulighet til å få med deg fem av deres teaterstykker.

Haugesund Teater – Instamamma

Instamamma er en dame med et plettfritt hjem, som gir det beste til sine barn. Det er bare så synd at Sol på snart 9 er så vanskelig. Og at hun henger med Marco, med den rare bestemora. Ta med hele familien på en forestilling fylt med sprø foreldre, slitsomme storesøstre og en stor dose humor! Passer for barn fra 8 år.

Østfold internasjonale teater – Dette livet eller det neste

Da krigen i Syria brøt ut, reiste nesten 100 unge nordmenn til konfliktområdene. En av dem var Tariq fra Østfold. Dette er hans historie.«Dette livet eller det neste» er en brennaktuell forestilling om søken etter mening og fellesskap − og om å gå seg vill på veien. Forestillingen passer for ungdom og voksne.

Kilden teater – Sheherazade – og ordet som varte i 1001 natt

Historien om den unge og kloke jenta Sheherazade som evner å bruke ord på en måte som ingen andre kan. Når hun fanges i slottet til en sint og urettferdig konge, viser det seg at historier kan ha mer makt enn man kanskje skulle tro. 

Dette er en fortryllende forestilling for barn og voksne om livet, fantasien og overlevelsen. I forestillingen møter vi trollmenn og -kvinner, ånder, drager, spøkelser og andre magiske vesener når Sheherazade gjør ordet til magi! Denne familieforestillingen baserer seg på Tusen og én natt, en samling eventyr fra India, Persia og Midtøsten fra 800-tallet. Passer for barn fra 6 år og oppover.

Brageteatret – På omveien hjem

Vilde Kamfjords nydelige barnebok På omveien hjem blir teater! Bli med Vinde og Britt på toget til Lillehammer. 

Vinde har tatt toget helt alene, uten at foreldrene hennes vet om det. Tilfeldigvis på dette toget, sitter Britt ved siden av henne. Siden Vinde ikke er redd for å prate med fremmede; hvordan skal man ellers bli kjent med noen nye, så begynner de å snakke sammen. Ganske mye snakker de sammen.  De blir rett og slett skikkelig godt kjent. Passer for barna fra 10 år.

Brageteatret – Skuddsikker vest

Med Yahya Hassans poesi vil vi invitere deg inn i en nådeløs verden med angst, skuddsikker vest og mangel på muligheter. Men selv om traumene hersker, er det også spor av humor, rosa g-streng, hasj og håp. Dansk-palestinske Yahya Hassan debuterte som en grensesprengende poet på danske Gyldendal forlag som 18-åring og markerte seg som en sterk og brutal kritiker av både sin egen oppvekst og det danske samfunnet. Passer for ungdom og unge voksne.

Unge Viken teater – Fabelflakseren

I samarbeid med Unge Viken teater og Heddadagene inviterer vi til en morsom og fantasifull uteforestilling full av overraskelser! Unge Viken teater spiller Fabelflakseren foran Fubiak – Furuset bibliotek og Aktivitetshus. I den fargerike bilen er det noe som gjemmer seg! Men hva? To forventningsfulle typer åpner bilen og presenterer en stor blomst? Eller vent – en trakt! Skal de spille musikk? Forestillingen er gratis og passer for barn fra 3-6 år.


For å lese mer om forestillingene og finne billetter, se her.