Klar for Go Figure! figurteaterfestival

3. mai 2022

Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst i Oslo er en biennale som ble arrangert første gang i 2018. Vi her på Kloden har samarbeidet med dem i flere år, og også nå i juni blir to av forestillingene til festivalen å se her på Pilotscenen i Kabelgata.

Ordløs og visuell vakker forestilling

SOLACE er en visuell teaterforestilling uten ord, som handler om en gutt som står fast på et mørkt og ukjent sted. Han er omringet av karakterer som han føler, men ikke kan se. Er de hans beskyttere eller hans fiender?

Solace kommer av det latinske «sōlātium» betyr trøst eller lindring. Her møter vi en dukkefører og en danser som bindes sammen av minner, i et grelt ørkenlignende landskap. Et bur av minner der fortid og nåtid kolliderer i denne forestillingen som henter inspirasjon fra det japanske Butoh-teatret.

Tibo Gebert er en prisbelønt samtidskunstner, dukkespiller og kunstnerisk leder av Numen Company. Gebert er internasjonalt kjent for sine vakre produksjoner og sitt fabelaktige figurspill.

Økologisk science-fiction-teater

Wakka Wakka er tilbake med nok en kritikerrost, spektakulær og hysterisk morsom forestilling! 

Første del av Animalia-trilogien, Animal R.I.O.T spilte på Pilotscenen vår i fjor, og nå er de tilbake med del to: The Immortal Jellyfishgirl, et økologisk science fiction-teaterstykke. Wakka Wakka utforsker menneskets rolle og ville «fornektelsesferd» inn i en noe teoretisk – men allikevel mer og mer sannsynlig – fremtid.

For mer info og hele programmet, se her.