We come from far, far away – NIE

Lørdag 9. juni kl. 15:00 / Nynorskens hus, Rosenkrantz’ gt. 8
60 minutter / Fra 10 år

Inne i det store teltet er det et lite telt, og inne i det lille teltet er det en gutt. Han har reist langt. Han har for det meste reist alene. Han vil vise deg tingene han har med seg. Han vil også fortelle deg hvorfor han reiste, og veien han tok, men han kan ikke fortelle hvordan historien slutter.

«We Come from Far, Far Away» er en teaterforestilling basert på historier samlet inn på Hvalstad transittmottak for mindreårige asylsøkere i Asker. Forestillingen vant Heddaprisen for beste ungdomsforestilling i 2017 og er vist på festivalen Showbox i Oslo.

Vi følger ungdommene Omar og Abdallah på deres flukt fra Aleppo i Syria, frem til en av dem ankommer Oslo Sentralstasjon. Publikum sitter inne i et telt, og handlingen utspiller seg nært, og også blant publikum. Deltagernes historier er vonde og utrolige, men som hos ungdommer flest er de fulle av energi, livskraft og håp for framtiden.

«We Come from Far, Far Away» hadde premiere under festivalen Showbox i 2016, og har siden vært vist i England, Irland, Sverige og Tsjekkia. Våren 2018 vises produksjonen på Imaginate Festival i Scotland, Kopergietery i Belgia og Szene Bunte Wähne i Østerrike. Senere i 2018 skal forestillingen videre til Harbourfront Centre i Toronto, før den skal turnere seks uker i New York, Los Angeles og Portland, Oregon i 2019.

NIE har skapt 28 forestillinger siden starten i 2001, og har presentert sitt arbeid i 37 land. Hvert år ser rundt 30 000 publikummere kompaniets arbeid i inn- og utland.

Produksjon: NIE // Regi: Alex Byrne // Kunstnerisk bistand: Kjell Moberg // Utøvere: Jean Goubert, Iva Moberg, Robert Orr & Marina Popovic // Musikk: David Hlaváč & NIE // Scenografi: Kateřina Housková & NIE // Lysdesign: Šimon Kočí // Tekniker: Jan Sháněl

Lørdag 9. juni 2018

Tidligere
forestilling