Tobias og dagen det smalt – Rimfrost produksjoner

Tobias og dagen det smalt ble vist den 08.01.22 kl. 13:00 og kl. 15:00

«Vi skal ta dere med på en reise inn i dinosaurenes fantastiske verden. Og vår guide på reisen er verdens fremste dinosaurekspert. Tobias! Tobias kan alt som er verdt å vite om dinosaurer, fra den minste lille filleøglen til giganten Tyrannosaurus Rex.»

Det er mange som kaller Tobias for Cecilie. Nesten alle kaller han for det faktisk. Ikke engang mamma og pappa vet at Cecilie er Tobias. Og det er jo ikke så rart, for utenpå har han jentekropp, men inni seg er han en gutt. Tobias er det fineste navnet han vet om og sammen med den usynlige dinosaurvennen Konrad kan Tobias være seg selv; verdens beste dinosaurekspert!

Bestevennen Pauline er i virkeligheten den eneste som vet hvem Tobias er. Hun prøver å hjelpe, men likevel føler Tobias det som da meteoren kolliderte inn i jorda og alle dinosaurene døde. Hva kommer til å skje hvis alle får vite hvem han egentlig er?

Tobias og dagen det smalt er en forestilling om identitet, dinosaurer og vennskap for barn fra 6 år og oppover. Forestillingen tar utgangspunkt i samtaler med barn og voksne om kjønnsidentitet. Gjennom en miks av fantasi og virkelighet utvikler forestillingen kunnskap og innsikt: det er mange måter å være menneske på.

Tobias og dagen det smalt vant Heddaprisen for beste barneforestilling i 2018.

Takk til alle som har delt av sine historier, kunnskap og ekspertise.

PÅ SCENEN
Tonje Sellevoll Dreyer (skuespiller)
Hans Norman Røine (skuespiller)
Sebastian Legaard Engeland (skuespiller)
Christen Andrè Mentzoni (tekniker)

MEDVIRKENDE
Manus: Jenny Svensson
Regi: Morten Røsrud
Dramaturgi: Lina Killingdalen
Skuespillere originalcast: Jonas Delerud, Kristine Myhre Tunheim og Alexander Rindestu
Scenografi/Kostymedesign: Mari Lotherington
Musikk/Lydproduksjon: Aggie Peterson
Lysdesign: Øystein Heitmann
Prosjektledelse/Idé: Kristine Myhre Tunheim
Grafisk design: Liv Ragnhild Kjellman
Produsent: Siri Hallingby Børs-Lind
Foto: Marius Fiskum

«Det kunne lett ha blitt en pedagogisk forklaringsforestilling om transkjønn og toleranse. I stedet er det blitt en rikholdig, formbevisst, opplevelsesfortelling med mange lag, der flere beslektede, mindre problemstillinger speiler seg i den store, uten å konkurrere med den eller avlede fra den.» Lillian Bikset, Dagbladet. Terningkast 5

«Dette trodde jeg skulle bli kleint og påtatt. Jeg tok skikkelig feil. Rimfrost Teaterensemble gjorde min skepsis til skamme. Med manusforfatter Jenny Svensson og regissør Morten Røsrud i spissen har de laget en forestilling som er åpen, undrende, leken og mangfoldig, og som dermed greier å snakke om noe så komplekst som uklar kjønnsidentitet uten å bli bastant eller skråsikker. Tvert i mot.» Anki Gerhardsen, Nordlys. Terningkast 5

«Jeg tror det er viktig at de har valgt en mannlig skuespiller til å fremstille Tobias, at vi får se ham som den han kjenner seg inni og ikke som slik han ser ut. (…) «Tobias og dagen det smalt» er blitt flott teater for barn, og som også tåler godt de voksnes øyne og ører.» Helge Matland, iTromsø. Terningkast 5

«Det blir aldri for enkelt, aldri for vanskelig. Det er et viktig tema, et tema i tiden, som formidles med kløkt, paralleller og masse barnslig gøy.» Hege Iren Hanssen, NRK.

Lørdag 8. januar 2022

Tidligere
forestilling