SHOWCASE: Henrija – Peter Kolbjørnsen

Forestillingen handler om Henrik, en nyutdannet forfatter, som har fått muligheten til å levere tekst til et forlag. Problemet er at Henrik er mer opptatt av at forlaget skal like det han skriver enn hva han selv synes. Vi møter Henrik mens han strever med en uinspirert tekst. Plutselig kommer gamle fantasivenner og karakterer fra tidligere verk på besøk. De begynner å diskutere teksten med Henrik. Før Henrik vet ordet av det befinner han seg i sin egen fantasiverden, en verden i oppløsning. Henrik og fantasivennene hans må samarbeide for å redde denne verdenen før det er for sent. Om det er det Henrik egentlig vil…

I løpet av Henrija er skuespilleren Peter Kolbjørnsen innom over 20 karakterer i et uttrykk som kan minne om Dario Fos spillestil.

Sagt om forestillingen:

«Kolbjørnsen dro meg rett inn i fantasien og eventyrland nesten uten bruk av virkemidler. Han er alene på scenen hele tiden og turnerer et dusin ulike karakterer. Imponerende historiefortelling.Og det viktigste: det er gøy!!» 

– Eivin Nilsen Salthe

«En av de beste forestillingene jeg har sett» 

– Amanda O. Storaunet

«Har sett en spektakulær forestilling Henrija av Peter Kolbjørnsen på Lier Kulturscene. Forestillingen handler om å finne seg selv. Og om karakterer i spill kan bli levende. Og i hvilken forstand vi selv her i verden er levende.» 

– Jan Michelsen

«Med imponerende mimikk, energi og kroppsbeherskelse spiller Peter Kolbjørnsen samtlige roller i sitt eget teaterstykke, Henrija» 

– Stein Styve, Lierposten  

Målgruppe: Unge og voksne fra 13 år 

Spillested: Pilotscenen

Varighet: 45 minutter

Medvirkende:

Av og med: Peter Kolbjørnsen

Lyddesign: Anders Tveten og Ole-Tobias Torrissen 

Foto: Håvard Tørring

Fredag 19. januar

Tidligere
forestilling