Safarium – Landing

Lørdag 9. juni kl 11:00 og kl 16:00 / Klodenteltet foran Nationaltheatret
60 minutter

De deiser og ruller, moser og koser – Safarium er en interaktiv danseforestilling for barn, en forestilling, verksted, laboratorium og safari. Barna i publikum inviteres til å utforske rom og bevegelse sammen med tre dansere.

Gjennom sanselig utforskning av rommet, eller baskete omfavnelser, får publikum oppleve både fysisk kraft og sensibilitet på nært hold. Målet er å utfordre publikum til erfaring av kroppen utover det hverdagslige. Landskapet fungerer både som forestillingsrom og som en midlertidig installasjon – et kunstverk i seg selv.

Siden premieren i 2014 er «Safarium» blitt spilt på festivaler som Sand-festivalen i Kristiansand, Multiplié dansefestival i Trondheim, Kortreist dansefestival på Inderøy, UNGI-festivalen i Reykjavik og Imagine Childres Festival i London. Forestillingen er laget i tett samarbeid med Signo skole og kompetansesenter.

Landing ble opprettet i 2005 av en gruppe på 11 danse- og scenekunstnere. Kompaniet søker å være i dialog med stadig nye enheter og enkeltindivider i samfunnet. Gjennom å initiere og forske i ulike former for møter med sitt publikum, ønsker de å bidra til at samtidig dansekunst blir aktuelt for og populært blant flere.

Konsept/produksjon: Landing v. Ina Coll Kjølmoen & Venke Marie Sortland // Konsept & senografi: Camilla Wexels Riser // Medskapende kunstnere: Marianne Skjeldal & Sigrid Kopperdal // Utøvere: Ina Coll Kjølmoen, Marianne Skjeldal & Sigrid Kopperdal // Foto: Tom Øverlie (fra prøveforestilling våren 2014, Signo) // Co produsent: INK2013 (Den Kulturelle Skolesekken og SEANSE) // Støttet av: SPENN (Norsk scenekunstbruk), Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere & Vestfold fylkeskommune

Lørdag 9. juni 2018

Tidligere
forestilling