Ruffen – Brageteatret

Ruffen ble vist den 21.11.21 kl. 14:00 og kl. 16:00

Ruffen og den flyvende hollender av Tor Åge Bringsværd

Arrangør: Brageteatret

Langt ute i havet ligger en mystisk øy. Den er bare synlig på tirsdager og fredager, og i et gammelt slott på denne øya bor den lille sjøormen Ruffen, og familien hans. Onkel Ludvik forteller eventyr, og aller best liker Ruffen å høre om Den siste havn. Det er en by med trekkspillmusikk og roser, og det er hit alle sjømenn som blir borte på havet kommer. Her sitter de på brygga og spytter i sjøen, og alle er venner.

En kveld blåser det opp til storm, vinden knurrer og hveser og plutselig kommer et underlig seilskip til syne. «Det er et spøkelsesskip» sier onkel Ludvik, «Det er den flyvende hollender». Like raskt som det kom, forsvinner skipet igjen, og Onkel Ludvik vil ikke snakke mer om det. Ingen av de voksne vil fortelle Ruffen om den flyvende hollender, men bestemor sier at skipet varsler død og ulykke, og at kapteinen er dømt til å seile til evig tid, uten å hvile, uten å komme til havn.

Hele natten tenker Ruffen på den ensomme kapteinen, som alltid må være alene, og morgenen etter pakker han mat og drikke i sekken sin, og begir seg ut på havet for å finne ut av hvordan det hele henger sammen. Kanskje finner han den flyvende hollender, og kanskje kan han hjelpe til med å få skipet frem til Den siste havn.

Velkommen til en fantastisk figurteaterforestilling som passer for alle fra 5 år!

Brageteatret har hentet inn duoen Kirjan Waage og Gwendolyn Warnock til å levendegjøre Tor Åge Bringsværd magiske univers på havet. Her blir det spektakulære dukker, levende musikk og flyvende skip.

Kirjan og Gwendolyn er det del av det New York-baserte dukketeaterkompaniet Wakka Wakka. Kompaniet er kjent for overdådig og imponerende figurteater, og har mottatt en rekke priser og gode kritikker for sine forestillinger.

  • Regi: Gwendolyn Warnock
  • Scenografi, kostymedesign og dukkedesign: Kirjan Waage
  • Dramaturg: Oda Radoor
  • Lysdesigner: Oscar Udbye
  • Skuespillere/dukkespillere: Siv Iren Misund,  Oda Djuplasti, Kirjan Waage, Kristoffer Bakken Erichsen
  • Komponist/musiker/forteller: Nils Oortwijn
  • Plakatfoto: Signe Fuglesteg Luksengard
  • Arrangør: Brageteatret

Har du en bamse til overs? 

Hvert år kommer det familier og enslige barn til transittmottak i Norge. Mange av dem har lite eller ingenting med seg.
Ruffen gir sin Pia-dukke til hollenderen for at han skal føle seg mindre ensom. Brageteatret har latt seg inspirere av den lille sjøormen, og inviterer publikum til å bli med på bamsedonasjon. 

Har du en bamse til overs, vær med å gi noen en trygg bestevenn på veien videre. Ved hvert spillested vi besøker samler vi inn bamser, og disse vil gis til barna som trenger det i transittmottak. 

, har du en bamse som kanskje kan bli bestevennen til en som føler seg ensom? Ta den med til forestillingen Ruffen og den flyvende hollender! 

Søndag 21. november 2021

Tidligere
forestilling