Oslohendelser: Words / كلمات – Liam Monzer Alzafari

Visste du at arabisk har et eget ord for varsom kjærlighet og et annet for kjærlighet som dominerer og slavebinder hjertet? I alt finnes det over 20 ulike ord for å beskrive kjærlighet på arabisk. Nå kan du se ti av dem på Kontraskjæret i Oslo.

Kjærlighet kan være besettende og altoppslukende eller vennskapelig og varsom. Den kan være tålmodig og raus eller kontrollerende og fylt med sjalusi.

Kunstner Liam Monzer Alzafari har valgt ut ti ord som beskriver en særegen form for kjærlighet på arabisk. Nå kan du se neonskiltene lyse opp høstnatta på Kontraskjæret i Oslo, som en del av Oslohendelser.

For mange er arabisk språk og kultur ukjent. For andre er det en del av hverdagen. Alzafari vil møte avstand og fordommer med kjærlighet og deling. Ta i bruk de arabiske ordene og gjør dem til dine egne. Kan det rike språket berike møtene våre med andre mennesker og gi oss ord for å beskrive felles opplevelser av kjærlighet?

Danser og koreograf Mia Habib og danse- og lydkunstner Jassem Hindi har sammen laget «Oslohendelser» – en serie med seks performative hendelser som skal finne sted i Oslo løpet av høsten. Oslohendelser er et samarbeid mellom TrAP og Kloden teater. Les om hele programmet her

Ons 22. - tor 30. september 2021

Tidligere
forestilling