Kloden i sentrum

Velkommen til en uke med fremragende forestillinger og interessante samtaler!

Vi som driver med scenekunst, er opptatt av det som skjer her og nå. Vi vil skape opplevelser i fellesskap, opplevelser som underholder, overrasker og provoserer, og får oss til å stille spørsmål og snakke sammen.

I år er hele programmet utviklet for ungdom, og forestillingene er veldig forskjellige. Ungdom har ulik smak og ulike interesser, akkurat som voksne, og vi vil vise fram litt av den kunstneriske bredden som finnes i Norge.

Under årets festival har vi to diskusjoner for og med ungdom: en om rasisme og en om klimakrise. Disse arrangementene er gratis og åpne for alle. Kloden vil bidra til at ungdom får flere plattformer for gode, respektfulle samtaler i offentligheten.

Takk til Oslo kommune for driftstøtte og heiarop. Vi er heldige som bor i en by som har en egen strategi for scenekunsten og de unge. Kloden er med på å oppfylle målene i strategien. Og takk til alle dere som kommer med gode innspill og ideer, og hjelper oss med å løfte Kloden frem. Kloden trenger dere!

OM KLODEN

Kloden er i ferd med å bli stedet for scenekunsten og de unge – stedet for alle barn og ungdom, og alle som arbeider med scenekunst. På Kloden skal du oppleve at dine unike erfaringer betyr noe for andre. Forestillinger og arrangementer skal speile den kulturelle og kunstneriske rikdommen som finnes i Norge og på Kloden for øvrig.

Høsten 2019 flytter vi kontoret vårt til Kabelgata på Økern, og vi starter vi byggingen av Kloden pilot rett ved siden av. Her blir det forestillinger, fagarrangementer og produksjonsrom for kunstnere. Vi er veldig fornøyd med å etablere oss midt mellom Oslo sentrum og Groruddalen, og bidra til å gjøre Hovinbyen til et bra sted å bo og vokse opp!

Kloden pilot skal være i full sving helt til Kloden står ferdig i samme gate om noen få år. Med Kloden vil publikum, kunstnere og fagfolk få:

  • et sted med de beste forestillingene for barn, ungdom og familier hele året
  • et sted der du som er barn eller ungdom kan utforske egne kunstneriske uttrykk i samarbeid med profesjonelle kunstnere
  • et sted for offentlig samtale med og for ungdom
  • et sted med skikkelig gode arbeidsrom, der du som er kunstner kan jobbe døgnet rundt
  • et faglig knutepunkt for deg som arbeider med eller er interessert i scenekunst
  • et sted som samarbeider om turné og faglig utvikling med scener og andre i Norge og utlandet.

www.kloden.no

Se alle forestillingene her.

Foto: Th’line – Steelo & Th’Future

Tir 11. - tir 18. juni 2019

Tidligere
forestilling