Iblant glemmer jeg at du er menneske – Teater Hysteria

To kvinner sitter fast i et sykehjemslandskap. De er på vakt, på jobb. De har dårlig tid, samtidig som tiden står stille.

De prøver å huske hvem som liker fire skiver agurk på leverposteien, og hvem som kun drikker nypete, den røde pakken. De ser på skrukkete hud, flass og tånegler som krøller seg som sneglehus. De ser på seg selv. De ser på den andre. Og lukta. Den lukta. Den forsvinner aldri.

Med et humoristisk skråblikk utforsker Teater Hysteria krysningspunktet mellom rutiner og medmenneskelighet, og hva som kan skje når vi glemmer at mennesker er mennesker. Forestillingen er sammensatt av nyskreven scenetekst, improvisasjon, intervjuer og egne erfaringer som sykehjemsansatte. 

Teater Hysteria er et nyoppstartet teaterkompani som produserer scenekunst med fokus på å fortelle historier fra et kvinnelig perspektiv. Kompaniet jobber med nyskrevet dramatikk og er nysgjerrige på kollektive, medskapende prosesser.

Teater Hysteria drives av Stine Hemmingsen og Martha Lubiana.

Målgruppe: Ungdom/ Unge voksne 

Spillested: Pilotscenen

Varighet: 60 minutter

Medvirkende:

Idé/konsept/medvirkende: Stine Hemmingsen og Martha Lubiana

Dramatiker: Tonje Dreyer Sellevoll

Scenografi og kostyme: Vega Drake Carlsson

Komponist: Lisa Skoglund

Lysdesign: Ruben Westerli

Grafisk design: Santihoff

Fotograf: Marie Charlotte Thomsen Lund

Prosjektet er støttet av: Norsk Kulturfond, SPENN, Fond for utøvende kunstnere, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen, Tromsø Kommune, Fond for frilansere, RadArt, Troms og Finnmark Fylkeskommune, TONO, Det Norske Komponistfond, Komponistenes Vederlagsfond

Samarbeidspartnere: Rådstua Teaterhus, Oslo Nye Teaterkjellern, Kloden Teater, Oslo teatersenter

Torsdag 21. mars

Tidligere
forestilling