Hold Your Horses – De Dansers

Hold Your Horses ble vist den 07.12.22 kl. 19:00, 08.12.22 kl. 10:00 (skolevisning) og kl. 19:00, den 09.12.22 kl. 10:00 (skolevisning)

Med 12 hender, 6 kropper og 2 gitarer inviterer De Dansers til en kritikerrost dansekonsert.

I Hold Your Horses ser vi ser hender som griper, tar feil, tar på, tar av, faller ned og plukker gitarstrenger. Vi ser lidenskap og avstand. Vi ser tidens gang. Vi ser mennesker, noen ganger nær hverandre, andre ganger uendelig langt unna. Vi ser ikke hester, selv om vi til tider føler dem.

Hold Your Horses handler om trangen til å holde fast på noe eller noen, i en verden som blir stadig mer unnvikende. Forestillingens seks utøvere gir forestillingen et helt unikt liv med engasjement og musikalitet – uten å miste sin menneskelige følsomhet. Til tross for navnet. Som én kropp beveger danserne seg i en kontinuerlig flyt, drevet frem av musikken som blir framført på scenen.

Hold Your Horses er delvis laget i Berlin og hadde premiere i Berlin og Utrecht i september/oktober 2021. Etter en teaterturné i Nederland har Hold Your Horses opptrådt som location-forestilling på ulike (internasjonale) festivaler sommeren 2022.

Koreografi: Josephine van Rheenen
Livemusikk: Guy Corneille
Scene- og lysdesign: Timme Afschrift
Dramaturgi: Moniek Merkx
Kostymeveiledning: Nicky Nina de Jong
Produsent: Danae Bos
Produksjonsstøtte: Theater Strahl Berlin; Anna Vera Kelle, Florian Bilbao

Utviklet og fremført av Yeli Beurskens, Liam McCall, Youri Peters, Arturo Vargas, Marie Khatib-Shahidi, Guy Corneille

Støttet av Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, K.F. Hein Fonds, Fonds 21 og Schäxpir Festival.

Visningene i Norge er støttet av Norsk kulturråd.

Ons 7. - fre 9. desember 2022

Tidligere
forestilling