Heddadagene: Kunstnersamtaler – Mia Habib og Jassem Hindi

Dansekunstner og koreograf Mia Habib og danse- og lydkunstner Jassem Hindi har sammen kuratert «Oslohendelser» – en serie med seks performative hendelser som skal finne sted i Oslo løpet av høsten, arrangert i samarbeid med Kloden teater og TrAP. Fra Kaffelageret i Oslo forteller de om dette, samt hvordan de møttes og arbeidet de har gjort sammen.

Mia Habib er en danser, scenekunstner og koreograf: Hennes arbeider tar for seg aktuelle problemstillinger, og hun engasjerer publikum på tvers av sosiale, politiske og kunstneriske sfærer. Hun arbeider ofte utenfor de etablerte scenekunstrommene og i samarbeid med lokalsamfunnet.

Jassem Hindi jobber med lyd, performance og som forfatter og forteller. I hans siste forestilling skaper han et altoppslukende miljø og kollektive politiske rom ved hjelp av performance og dikt.

Scenekunstbruket startet Kunstnersamtaler under Showbox 2020. Formatet er enkelt; vi setter to scenekunstnere sammen og lar dem snakke fritt i en halv times tid. Noen av dem har møttes før, andre ikke. Felles er at de jobber med scenekunst for barn og ungdom.

Samtalen vises her, og på Facebooksiden til Kloden og Heddadagene.

I samarbeid med Scenekunstbruket og TrAP.

Torsdag 10. juni 2021

Tidligere
forestilling