Heddadagene: Dette livet eller det neste – Østfold Internasjonale Teater

Heddadagene: Dette livet eller det neste ble vist den 17.06.22 kl. 18:00 og den 18.06.22 kl. 13:00

Da krigen i Syria brøt ut, reiste nesten 100 unge nordmenn til konfliktområdene for å støtte opprørerne. En av dem var Tariq fra Østfold. Dette er hans historie.

Forfatter Demian Vitanza holdt skrivekurs i høysikkerhetsfengsel da han møtte Tariq – en hjemvendt og terrordømt Syriafarer fra Østfold. Boka «Dette livet eller det neste» er basert på mange og lange samtaler mellom de to.

Nå er teksten bearbeidet for scenen av regissør Miriam Prestøy Lie og Idun Vik. Lie har tidligere instruert Heddanominerte «Engelen frå Kobane» om en annen side av Syriakonflikten.

Rollen som Tariq spilles av Ravdeep Singh Bajwa, kjent fra tv-seriene «Jordbrukerne» og «Norsk-ish»».

Hva får et ungt menneske til frivillig å oppsøke en av de blodigste borgerkrigene i vår tid? «Dette livet eller det neste» er en fortelling om å ville gjøre en forskjell, om søken etter mening og fellesskap − og om å gå seg vill på veien.

«Selv med en så alvorsbetont tematikk er det også snev av håp, og den er vel verdt et seriøst besøk når forestillingen legges ut på turné.» – Scenekunst.no

Vellykket dramatisering av Demian Vitanzas «Dette livet eller det neste». – Morgenbladet

Medvirkende

Regi: Miriam Prestøy Lie
Skuespiller: Ravdeep Singh Bajwa
Originaltekst: Demian Vitanza
Dramatisering: Miriam Prestøy Lie og Idun Vik
Dramaturg: Elin A. Grinaker
Scenografi: Helle Bendixen
Scenografiassistent: Kjersti Alm Eriksen
Kostymeassistent: Ellen Dæhli Ystehede
Lysdesign: Yasin Gyltepe
Lyddesign: Sven Erga
Lydtekniker: Knut Håvard Lilleheier
Tekniker: Knut Ole Ringstad
Inspisient: Andrine Pedersen Sandvær
Fysioterapeut: Hanne Ørmen
HMS-rådgiver/bedriftssykepleier: Linda Rusten Strømberg
Produksjonsledere: Karoline Solbakken, Anette Havna Tømmerholen (2021) og Anneli Sollie (2020)

Promofoto: Harald Fossen
Forestillingsfoto: Magnus Skrede

Østfold Internasjonale Teater (ØIT) er et av tre institusjonsteatre i Viken, og det eneste i Østfoldregionen. De er lokalisert i Fredrikstad, men spiller over hele fylket. Teatret eies av Viken Fylkeskommune, Fredrikstad kommune og Sarpsborg kommune.

ØIT har tatt mål av seg til å være lokalt relevant og internasjonalt anerkjent. Når sceniske forestillinger står på programmet, er det med hovedvekt på ny, norsk dramatikk. Teatrets kunstneriske profil vektlegger ellers deltakelse, samskaping, tverrfaglige samarbeid og ikke minst: Stedsspesifikk scenekunst og utøvende kunst i det offentlige rom. Det betyr kort sagt at mange av ØITs prosjekter finner sted utenfor den tradisjonelle teatersalen, og at publikum ofte blir invitert med inn i den kreative prosessen.

Fre 17. - lør 18. juni 2022

Tidligere
forestilling