Gratis prøveforestilling // Kampen om skraphaugen – Elvekompaniet

Kampen om Skraphaugen ble vist den 29.07.22 kl. 18:00, den 30.07.22 kl. 14:00, den 31.07.22 kl. 14:00

Kampen om Skraphaugen er en høydramatisk og musikalsk søppelkomedie for folk og familier! Nå kan du se den gratis, når Elvekompaniet spiller åpne prøvestillinger på Kloden teater.

Vi møter en gjeng resikulatører som bor og virker på en skraphaug, og tomta leier de av maktfolket Kastali. Gjengen har det i utgangspunktet bra på skraphaugen sin, litt på utsiden av A4-livet, men nå står de i fare for å miste alt. Kastali vil nemlig avslutte leiekontrakten deres og bygge et nytt og luksuriøst kurbad der i stedet. Maktfolket har ett mål for øyet, og det er å tjene flere krollar! Nå må gjengen kjempe en kamp mot kapitalismen, opportunismen og klokka for å hindre Kastali i å kaste dem ut. Og om ikke det var nok, kommer det en illevarslende profeti som sier at det skal komme en profet som vil avsløre en forræder i gjengen. Får de kjempet unna Kastalis kurbad og er det virkelig en profet på vei? Og vil ikke det da si at de har en forræder i gjengen?

Forestillingen produseres av Elvekompaniet, et teaterkompani bestående av profesjonelle kunst- og kulturaktører i alderen 23-36 år med tilknytning til gamle Buskerud. Kompaniet lager nyskrevet og underholdende teater, og har de siste årene satt opp publikumssuksessene: “Byen under bakken” (2016), “Månelandslaget” (2019) og “Bye Bye Buskerud” (2020). I 2020 vant Elvekompaniet kulturprisen i Drammen. Det er mulig å lese mer om kompaniet og deres tidligere produksjoner på deres hjemmeside: https://www.elvekompaniet.no/

Forestillingen er støttet av Drammen kommune, Viken fylkeskommune, Dramatikkens Hus, Kloden Teater, Drammens Teater, Union Eiendom AS, Isachsen Anlegg AS, Harald og Lydia Lyches fond, Fond for frilansere, Fond for utøvende kunstnere og Kulturrådet.

Manus/regi: Inga Ibsdotter Lilleaas
Komponist: Eirik Røland
Låtskriver: Fredrik Høyer
Scenografi: Miriam Pedersen
Kostymedesigner: Stine Bergo
Produksjonsleder: Maud Monceyron Jonassen
Produsent: Andrea Vik
Lysdesigner: Philippe Schneider
Lydtekniker: Hjalmar Littauer
Grafisk design: Stian Kittilsen
Video: Geir O. Ramsvik

Skuespillere:
Benedikte Sandberg
Ragnhild Gravem
Hans Norman Røine
Håkon T. Nielsen
Stian Isaksen
Iselin Bestvold

Fre 29. - søn 31. juli 2022

Tidligere
forestilling