GoFigure!: Déjà – The Krumple (N/F/DK/USA)

DÉJÀ er en nydelig, underfundig teatralsk lek. I en liten stue veksler tiden fra fjern fortid til langt inn i framtida. Karakterer fra forskjellige tidsperioder eksisterer i dette rommet, og det skaper et samrøre av sammenkomster, branner, geigertellere, nyttårsfester, flom, ankomster og avskjeder.

DÉJÀ er fysisk og visuell, full av humor, overraskelser og uante vendinger. Med dans, figurteater, tryllekunst og skuespill gir the KRUMPLE deg en heftig og magisk tidsreise. DÉJÀ er inspirert av den prisbelønte grafiske romanen Here av Richard McGuire.

The Krumple er et internasjonalt anerkjent og kritikerrost scenekunstkompani som skaper visuelt og fysisk teater gjennom kollektive arbeidsprosesser. Kompaniets formspråk balanserer mellom det poetiske og det åpenbart idiotiske for å vekke tilskuerens evne til fantasi og assosiasjon. Mennesket er et gjennomgående omdreiningspunkt i deres forestillinger, hvor de forsøker å kikke gjennom begge ender av teleskopet etter det som vanligvis ikke er synlig.

Kompaniet har turnért i USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Georgia, Danmark og Norge med forestillingene Go to Sleep, Goddamnit!, Do Not Feed the Trolls, YŌKAI, Harrison og DÉJÀ.

Målgruppe: Fra 15 år

Spillested: Pilotscenen

Varighet: 80 minutter

Språk: Nonverbalt

Medvirkende:

På scenen: David Tholander, Jo Even Bjørke, Joanna Dahlgren, Maja Bekken, Francois Lecomte

Medskapende: Léna Rondé, Oda Kirkebø Nyfløtt, Vincent Vernerie, Dylan Read

Lysdesigner: Claire Gondrexon

Lyddesigner: CS Sørensen

Scenograf: Caroline Ginet

Kostymedesigner: Sylvie Berthou

Ytre øye: Gwendolyn Warnock

Turnétekniker: Agathe Patonnier og Cédric Colin

Co-produsent: Figurteatret i Nordland, med gjestespill på Teater Innlandet.
Forestillingen er støttet av: Kulturrådet, Dramatikkens Hus, Nordland Fylkeskommune, Fond for Lyd og Bilde, SPENN, Statens Kunstfond (DK), l’Espace Périphérique (FR), l’Akuarium (FR), Studio-Théâtre de Stains (FR), Espace Paul Éluard (FR) og SPEDIDAM (FR).

Foto: Antero Hein

Trailer: Ole Marius Dahl

Søndag 9. juni

Tidligere
forestilling