GoFigure! Avslappa: Rock me baby – Solli/Elle

Denne forestillingen av Rock me baby vises som en del av GoFigure! sitt «avslappa program». GoFigure! sitt avslappa program er ikke åpent for alle, men er tilpasset de som trenger litt mer «avslappa» former. Les mer om avslappa forestillinger under. Ta kontakt og hør om forestillingen kan være noe for dere. Send en e-post til info@gofigure.no og be om billetter, så tar vi kontakt så fort vi kan og får avklart hvilke ønsker og behov dere har.

Fem voksne menn danser, synger og spiller fengende nyskrevne rockelåter i en ny grensesprengende forestilling, og det for en svært ung publikumsgruppe (0-1 år) med foreldre. – Er det mulig? JA! Det er det.

Rock me Baby er en ny dans-teater-musikk-produksjon for de yngste barna mellom 0-3 år av Øystein Elle /Capto Musicae og Karstein Solli Produksjoner. Solli og Elle har tidligere skapt flere forestillinger for små barn som har blitt svært godt mottatt, omtalt og vist både nasjonalt og internasjonalt.

Rock me Baby undersøker særlig kunstmøtene småbarn kan oppleve sammen med sine fedre, derfor oppfordrer vi særlig menn i følge med sine babyer 0-1 år til å besøke Rock me Baby. Med et visuelt uttrykk, referanser og stiltrekk fra rockens verden utfordres både voksne og små barn til å oppleve og ta del i hva kunst for de yngste kan være? I trygge rammer og selvfølgelig helt innenfor akseptabelt decibelnivå både for store og små!

Denne gangen går Solli og Elle lenger enn noen gang før i å utfordre sitt publikum. Med på laget har de fått med seg mote og kostymedesigneren Kjell I. Nordstöm, velkjent for de fleste etter NRKs storsatsing Maskorama der han skapte de spektakulære karakterene. Et håndplukket mannlig ensemble med solid danse-, teater- og musikkbakgrunn inviterer små og store  inn til et helt særegent univers.

Hvor:

Forestillingen spilles på Pilotscenen i Kabelgata 31

Medvirkende

Musikalsk ledelse, konseptutvikling, sang, div. instrumenter og bevegelse: Øystein Elle 
Konseptutforming og koreograf: Karstein Solli
Sang, div. instrumenter, skuespill, bevegelse og dukkefører: Thomas Hildebrand
Sang, div. instrumenter, dans: Håkon Sigernes
Trommer, div. instrumenter: Simen Iversen Vangen 
Dans og sang: Geir Hytten
Kostymer og objekter: Kjell Ingebrethsen Nordström/ Baron von Bulldog
Scenografi og objekter: Carl Nilssen-Love
Konsultasjon og koordinering design, scene og kostyme: Vitor Truzzi 
Produsent: Beata Kretovicova Iden

Barnefaglige forskere: Bente Ulla og Ann-Sofi Larsen fra Høgskolen i Østfold og Maybritt Jensen fra Oslo Met.

Lysdesigner: Benjamin Fjellmann

Avslappa program – billetter

Under denne visningen er det helt greit å gå inn og ut av forestillingsrommet dersom man trenger en pause. Hørselsvern og puter er tilgjengelig i en roligere krok, og det er mulig å se seg godt om i kulissene før forestillingen begynner. Da kan man også snakke med utøverne. Informasjonsmateriell kan sendes i forkant, så dere er godt forberedt før besøket. Forestillingen er gratis. Ønsker du å støtte Go Figure, kan du vippse et valgfritt beløp. Send en e-post til info@gofigure.no og be om billetter, så tar vi kontakt så fort vi kan og får avklart hvilke ønsker og behov dere har.

Forskning viser at potensielt sårbare grupper som for eksempel barn og unge med funksjonsnedsettelser, i liten grad får mulighet til å delta i kulturaktivitet. Det eksisterer dermed et gap mellom lovfestede rettigheter til deltakelse i kulturaktiviteter for hele befolkningen og de faktiske tilbudene til grupper som trenger tilpasninger for å kunne delta.

Med Avslappa program ønsker Go Figure å tilby teater for de med behov for et litt mer “avslappa” klima i teaterrommet, eller for de som trenger tilrettelegging av ulik art. Vi er inspirert av Storbrittanias langvarige satsning på Relaxed Theatre, som igjen bygger på tanken om teatret oppleves som utilgjengelig for de med sensoriske utfordringer. Relaxed Theatre tilpasses derfor mennesker med lærevansker, autisme, og andre sensoriske utfordringer. Dette gjøres først og fremst ved å tilpasse bruken av lyd og lys, samt en godt tilrettelagt informasjon før og under forestillingene. Teatrene har gjerne en egen rolig-krok, avskjermet fra alle inntrykkene, med puter, tepper og hørselvern til utlån. Målet er å gjøre teateropplevelsen tilgjengelig, ved at den også er forutsigbar og trygg.

Mange av våre forestillinger er allerede godt egnet for publikum med hørselshemming, siden de ofte er uten språk. På sikt ønsker vi å sørge for at alle verbale forestillinger blir tegnspråktolket, og at så mange forestillinger som mulig blir synstolket for synshemmede.

Forestillingen er en del av Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst, en biennale i Oslo er som ble arrangert første gang i 2018.

Søndag 11. juni 2023

Tidligere
forestilling