Go Figure: Solace – Numen Company (DE)

SOLACE er en visuell teaterforestilling uten ord, som handler om en gutt som står fast på et mørkt og ukjent sted. Han er omringet av karakterer som han føler, men ikke kan se. Er de hans beskyttere eller hans fiender?

 Det er kveld, og den navnløse gutten ligger sammenklemt under en stubbe. Gradvis utforsker han det øde, nesten drømmende landskapet han befinner seg i. Han prøver å overvinne frykten og ensomheten, og – ikke minst – å finne trøst.

SOLACE betyr «trøst», og tar for seg menneskers ensomhet og hvordan vi kan finne styrke og mot i oss selv og i miljøet som er rundt oss. Både mennesker, dyr, fantasivesener eller kanskje til og med en gjenstand kan gi oss trøst når vi føler oss ensomme.

Siden dette er en forestilling uten ord, vil din egen fantasi være avgjørende for hvordan du opplever historien. Blir du trøstet eller må trøstes når forestillingen er over?

I Solace utforskes menneskets evne til å overleve katastrofer, krig, eksil og daglige traumer. En kamp som forbinder det fornuften skiller: liv og død, virkelighet og fantasi, kjærlighet og likegyldighet, raseri og melankoli.

Solace kommer av det latinske «sōlātium» betyr trøst eller lindring. Her møter vi en dukkefører og en danser som bindes sammen av minner, i et grelt ørkenlignende landskap. Et bur av minner der fortid og nåtid kolliderer i denne forestillingen som henter inspirasjon fra det japanske Butoh-teatret.

Tibo Gebert er en prisbelønt samtidskunstner, dukkespiller og kunstnerisk leder av Numen Company. Gebert er internasjonalt kjent for sine vakre produksjoner og sitt fabelaktige figurspill.

Alder: 14+

Språk: Uten tale

Varighet 55 min (ingen pause)

Regi, utøver, konsept, dukker, scenografi og kostymer: Tibo Gebert

Danser: Marine Chesnais/ Mélanie Cholet/ Gabriel Hermand-Priquet 
Komponist/musikk: Hahn Rowe 
Lysdesign: Jérôme Houlès 
Kunstnerisk samarbeidspartner, Outside eye: Gabriel Hermand-Priquet 
Dramaturgisk konsulent: Ruth Mariën 
Foto: Susana Neves
Figurteatret I Nordland: Geir-Ove Andersen, Preben Faye-Schjøll, Ing Randi Johansen, Tim Lucassen, Jan Erik Skarby og Anne Sørfjell

Numen Company Team i Tyskland: 
Dramaturgiske konsulenter: Geeske Otten og Meriam Bousselmi
Kostymer: Sonia Albartus og Tibo Gebert 
Produsent, Tyskland: Sophie Galibert 
Støttepartnere: Silvia Brendenal; Kathrin Rachow

Tibo Gebert Samarbeidspartnere: 
Solace er produsert av Numen Company i samarbeid med Figurteatret i Nordland og i co-produksjon med TJP – Centre dramatique national d’Alsace; Schaubude Berlin; Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes Charleville-Mézières; Figurteatret i Nordland; CCPOOloron Sainte Marie; Le Manège de Reims- Scène Nationale; T-Werk Potsdam; Le théâtre des 4 Saisons, Gradignan; Fonds Transfabrik – French-German fund for Performing Arts

Støttet av Figurteatret i Nordland/ Nordland Fylkeskommune-Scene 8; Centre de la marionnette de Tournai (Belgium); Mouffetard – Théâtre des arts de la marionnettes (France)

Mandag 6. juni 2022

Tidligere
forestilling