GoFigure! Avslappa: kinShips – Øyteatret

kinShips vises som en del av GoFigure! sitt «avslappa program». GoFigure! sitt avslappa program er ikke åpent for alle, men er tilpasset dem som trenger litt mer «avslappa» former. Les mer om avslappa forestillinger under. Ta kontakt og hør om forestillingen kan være noe for dere. Send en e-post til info@gofigure.no og be om billetter, så tar vi kontakt så fort vi kan og får avklart hvilke ønsker og behov dere har.

kinShips er en hyllest til den utvidede familien (kin). En hyllest til de symbiotiske allierte organismer som omsvøper oss til daglig og beskytter oss mot inntrengere. Prosjektet inviterer publikum inn i det mikroskopiske på huden, til et omfavnende universe av mikrobiell bevegelse. kinShips utforsker gjensidig sameksistens og utveksling.

Reisen foregår i ditt eget (kin)skip; en enorm encellet bakterie med plass til deg og din selvvalgte familie.

Varighet: 35 minutter. Skuespillerne tar gjerne en prat både i forkant og etterkant av forestillingen for dem som ønsker det.

Alder: For alle med behov for et litt mer “avslappa” klima i teaterrommet, eller for dem som trenger tilrettelegging av ulik art. Ta kontakt og hør om kinShips kan være noe for dere.

Avslappa program – billetter

Under denne visningen er det helt greit å gå inn og ut av forestillingsrommet dersom man trenger en pause. Hørselsvern og puter er tilgjengelig i en roligere krok, og det er mulig å se seg godt om i kulissene før forestillingen begynner. Da kan man også snakke med utøverne. Informasjonsmateriell kan sendes i forkant, så dere er godt forberedt før besøket. Forestillingen er gratis. Ønsker du å støtte Go Figure, kan du vippse et valgfritt beløp. Send en e-post til info@gofigure.no og be om billetter, så tar vi kontakt så fort vi kan og får avklart hvilke ønsker og behov dere har.

Forskning viser at potensielt sårbare grupper, som for eksempel barn og unge med funksjonsnedsettelser, i liten grad får mulighet til å delta i kulturaktivitet. Det eksisterer dermed et gap mellom lovfestede rettigheter til deltakelse i kulturaktiviteter for hele befolkningen og de faktiske tilbudene til grupper som trenger tilpasninger for å kunne delta.

Med Avslappa program ønsker Go Figure å tilby teater for dem med behov for et litt mer “avslappa” klima i teaterrommet, eller for dem som trenger tilrettelegging av ulik art. Vi er inspirert av Storbrittanias langvarige satsning på Relaxed Theatre, som igjen bygger på tanken om at teatret oppleves som utilgjengelig for dem med sensoriske utfordringer. Relaxed Theatre tilpasses derfor mennesker med lærevansker, autisme og andre sensoriske utfordringer. Dette gjøres først og fremst ved å tilpasse bruken av lyd og lys, samt en godt tilrettelagt informasjon før og under forestillingene. Teatrene har gjerne en egen rolig-krok, avskjermet fra alle inntrykkene, med puter, tepper og hørselvern til utlån. Målet er å gjøre teateropplevelsen tilgjengelig, ved at den også er forutsigbar og trygg.

Mange av våre forestillinger er allerede godt egnet for publikum med hørselshemming, siden de ofte er uten språk. På sikt ønsker vi å sørge for at alle verbale forestillinger blir tegnspråktolket, og at så mange forestillinger som mulig blir synstolket for synshemmede.

Forestillingen er en del av Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst, en biennale i Oslo som ble arrangert første gang i 2018.

Medvirkende

 • Konsept, dramaturg: Ellen Jerstad
 • Koreograf: Roza Moshtaghi
 • Originalbesetning: Ida Haugen, Janne Hillestad Mikkelsen, Caisa Strømmen Røstad
 • Dansere: Janne Hillestad Mikkelsen, Julie Moviken, Caisa Strømmen Røstad
 • Musikk: Torstein Lavik Larsen, Magnus Nergaard, Heida Karine Johannesdottir, Anja Lauvdal
 • Scenografidesign: Baum & Leahy, Annike Flo
 • Kostymedesign: Zofia Jakubiec
 • Scenografi og kostymeproduksjon: Hroar Hesselberg, Anette Cecilie Danielsen, Fie von Veer
 • Lysdesign: Martin Myrvold
 • Sminke: Elise Ommundsen Granli
 • Produsent: Marianne Ek Malmåsen
 • Produksjonsprodusent: Inger-Marie Lupton
 • Turnéprodusent: Sandra Bringsjord Pape
 • Inspisient: Kristina Lvova Høydal
 • Foto: Samira Shaterian, Josh Lake

Takk til Andrea Skotland og Hazel Barstow.
Produsent: Øyteateret (Øy).
Samprodusent: Dansens Hus.

kinShips er støttet av Norsk Kulturråd, Oslo Kommune og Sparebankstiftelsen DNB, og er en del av Dansens Hus sitt prosjekt STOR kunst for små barn, som utvikler nye forestillinger for de aller minste.

Søndag 4. juni 2023

Tidligere
forestilling