Heddadagene: Det vanskelige rommet – En samtale om forestillingen Å LEVE VIDERE

En samtale med regissør Nina Wester, dramaturg og kunstnerisk leder for Rimfrost Produksjoner Kristine Myhre Tunheim og teatersjef på Kloden teater Ådne Sekkelsten.

I forestillingen Å leve videre møter vi søstera som var på Utøya sammen med broren sin. Hun var 17 år, han var 23 år. Broren kom aldri hjem igjen. Hun lever videre, men opplevelsene fra terrorangrepet blir til traumer som preger alle deler av livet hennes. Samtidig er hun vitne til at det norske samfunnet blir mer polarisert, og at gjerningsmannens ekstreme holdninger får feste i stadig flere. 

Kompaniet Rimfrost Produksjoner ønsker oss med denne forestillingen velkommen inn i det vanskelige rommet. Og det er dette rommet vi ønsker å snakke mer om. Sammen med Nina Wester, som har skrevet og regissert forestillingen og Kristine Myhre Tunheim, dramaturg og kunstnerisk leder for Rimfrost Produksjoner, vil vi fokusere på den kunstneriske prosessen bak produksjonen og hvordan ensemblet har arbeidet med å formidle de sårbare og sterke fortellingene til et ungdomspublikum, som ikke nødvendigvis har minner om denne hendelsen som for mange er et nasjonalt traume.

Samtalen ledes av teatersjef Ådne Sekkelsten, Kloden teater.

Samtalen finner sted utenfor Pilotscenen. Billetter trengs ikke, det er bare å møte opp.

Onsdag 12. juni

Tidligere
forestilling