Dancer scores i Oslo – Janina Rajakangas

Få et unikt innblikk i den koreografiske prosessen til 12 profesjonelle og ikke-profesjonelle dansere fra Finland og Norge.

‘Others don’t know
What they define is too slow
I cannot glow
if I go so low’

Opplev en åpen og avslappet arbeidsvisning med en gruppe dansere fra Dissimilis og X-Ray i møte med den finske koreografen Janina Rajakangas og dansere fra Finland.

Gjennom en fire dagers workshop under årets CODA-festival tar 12 profesjonelle og ikke-profesjonelle dansere utgangspunkt i Janinas scores (instruksjoner for bevegelse) fra forestillingen ‘Dancer’.

Forestillingen har urpremiere under årets CODA og undersøker hvordan fysiske uttrykk kan overleve eksklusive og begrensende strukturerer i samfunnet.

Noen av danserne blir sett på som neurodiverse, og behovene og den levde erfaringen av neurodiverisitet gir inspirasjon til den koreografiske prosessen som etter sigende er blitt til en svært spennende polyfoni.

Varighet: ca 60 min

Medvirkende:

Koreograf: Janina Rajakangas

Lyd design: Tuuli Kyttälä

Dansere: Rinja Sartolahti, Tinja Nerkko, Bruno Zambrano, Maria Mäkelä og lokale dansere fra Dissimilis og X-Ray

Forestillingen er et samarbeid initiert av CODA, med Kloden, Dissimilis ved Caroline Sprott, X-Ray ved Andreas Ehres og Janina Rajakangas Dancer project. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen, Nordisk Kulturkontakt, Culture Moves Europe.

Fredag 13. oktober 2023

Tidligere
forestilling