Brune – Teater Joker/Akershus Teater

Brune ble spilt 16. juni 2018 kl. 16:00 og 18:00

Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse. Men ikke nok med det: Plutselig treffer han bestefar, som er død …

«Brune» er en dramatisering av Håkon Øvreås’ bok med samme navn, som vant Nordisk råds barne- og ungdsomslitteraturpris i 2014 og var nominert til Brageprisen i 2013. «Brune» vant Heddaprisen 2017 i kategorien beste barneforestilling.

Teater Joker har laget en teaterforestilling om det å kjenne seg utenfor og det å ta igjen. Dette er historien om en liten gutt som takket være mye fantasi og mot klarer å ta et aktivt oppgjør med sine motstandere. Runes oppgjør skjer på samme tid som han opplever sorg og savn etter sin bestefar. Det er som om fantasien hjelper Rune til å bearbeide både sorg og virkelighetens begrensninger. Historien om Rune er en herlig blanding av realisme og eventyr, lek og stort alvor, med temaer som sorg, mobbing, vennskap og hevn.

«Brune» er utviklet i samarbeid med Akershus Teater og er vist på festivalen Showbox i Oslo.

Teater Joker er et kompani med en overordnet målsetting om å skape ny scenekunst, gjerne i samarbeid med en dramatiker om utviklingen av manuskriptet. Kompaniet ble etablert i Paris i 1991 av Nina Carlheim Gyllensköld og Niels Peter Underland og har siden da skapt nye forestillinger i hovedsak for barn og unge. Alle kompaniets forestillinger har turnert over store deler av landet gjennom Scenekunstbrukets repertoar og Den kulturelle skolesekken.

Akershus Teater er et turnerende teater for hele Akershus fylke. Teatret er et rent prosjektteater og har ikke fast ensemble eller scene, men benytter frilanskunstnere på og bak scenen.

Målgruppe: Fra 6 år

Spillested: Kloden-teltet foran Nationaltheatret

Varighet: 55 minutter

Medvirkende:

Skuespillere: Jens Smith Wergeland, Jon Arne Arnseth, Gard Pedersen, Patrick Børjesson & Kari Ramnefjell

Tekniker: Håkon Oxaas Karlsen

Regi/dramatisering: Niels Peter Underland

Scenografi og kostymer: Gjermund Andresen

Musikk: Geirmund Simonsen & Raymond Enoksen

Dramaturg: Endre Sannes Hadland

Lysdesigner: Martin Myrvold

Rekvisitter: Gøril Rostad

Produsent Teater Joker: Kari Ramnefjell

Produsent Akershus Teater: Sandra Sandbye

Støttet av: Spenn, Norsk Komponistfond, FFUK, OsloMet & Fond for Lyd & Bilde

Lørdag 16. juni 2018

Tidligere
forestilling