Antigone – Drak Theatre (CZ)

Handlingen i Antigone er ikke handlingen til en latinamerikansk såpeopera eller en evig TV-serie fra en utkantsby. Dette er skjebnen til en ung heltinne i en gammel tragedie. Hennes far drepte sin egen far, altså hennes bestefar, og hadde et forhold med sin mor. Dermed også med hennes egen mor, og derfor også med sin bestemor. Hennes brødre dreper hverandre, og en av brødrene får ikke lov til å bli begravet av hennes kommende svigerfar. I tillegg kommer konflikter med hennes mors bror eller bestemors bror, hvem det nå enn er. Det er heller ikke enkelt med søsteren hennes. Kanskje har søsteren også problemer med heltinnen? Det er vanskelig å si.

Ødipuskomplekset. Psyke. Eros. Selv om Xanax ikke er et gresk ord, kunne det like gjerne vært det. Uansett, det virker som en pyrrhosseier å gå inn i voksenlivet med en slik bør på sine skuldre.

Hva har hun gjort for å fortjene dette? Hvorfor kunne hun ikke bare blitt født inn i en normal familie? Og finnes det i det hele tatt noe som heter en normal familie?

Heltinnen ønsker endelig å ta skjebnen i egne hender. Men hun står overfor et absurd forbud som bringer tilbake skyggene fra hennes families fortid. Hvorfor skal det være hun som må bære byrden av feil og ugjerninger begått av andre? Det virker som om hun ikke har noe annet valg enn å redefinere forholdet sitt til autoritet, til foreldrene sine, til dem som står henne nær, til verden og til og med til seg selv, bare for å kunne leve et normalt liv.

Etter den teatralske filmen «The Journey», er denne nye bearbeidelsen av den gamle myten basert på motivene fra Sophokles’ tragedie den andre produksjonen i en ny serie av stykker av Drak Theatre rettet mot et tenåringspublikum.

Produksjonen er et samarbeid mellom Městská divadla pražská.

Drak Theatre
Drak Theatre holder til i Hradec Králové i Tsjekkia. Teateret bygger på tradisjonene innen (øst)bohemsk dukketeater, samtidig som de legger vekt på å skape unike forestillinger basert på fantasi og originalitet. Disse forestillingene er rettet mot både barn og voksne. Gjennom hele sin historie har Drak Theatre vært en pioner innen nye metoder og kreative tilnærminger, noe som har resultert i nasjonale og internasjonale priser.

Målgruppe: Fra 13 år

Spillested: Pilotscenen

Varighet: 80 minutter

Spåk: Tsjekkisk med engelsk teksting

Medvirkende:

Manus: Tomáš Jarkovský og Jakub Vašíček

Regissør: Jakub Vašíček

Scenografi: Kamil Bělohlávek

Kostymer: Tereza Vašíčková

Musikk: Daniel Čámský

Koreografi: Dora Sulženko Hoštová

Dramaturg: Tomáš Jarkovský, Barbora Pokorná

Produsent: Barbora Kalinová

Eksekutiv produsent: Martina Štětinová

Skuespillere: Jazmína Piktorová, Edita Valášková, Milan Hajn, Šimon Dohnálek, Luděk Smadiš, Petr Reif, Barbara Jarkovská Humel, Jiří Vyšohlíd, Jan Popela, Dominik Linka, Pavla Lustyková, Petra Cicáková, Pavel Černík, Jan Čipčala, Šimon Ženíšek

Foto: Tomáš Roček

Mandag 18. september 2023

Tidligere
forestilling