Å leve videre – Rimfrost produksjoner

Det kjennes ut som at jeg skal dø. Hver gang. Hjertet hamrer, får ikke puste, må bare bort. Bare fordi jeg ser en mann i politiuniform. Pust inn, pust ut. Det er ikke farlig. Sånn ja. Det går bra. Husker du at det var du som lærte meg å puste sånn her?

I monologforestillinga «Å leve videre» møter vi søstra som var på Utøya sammen med broren sin. Hun var 15 år, han var 21 år. Broren kom aldri hjem igjen. Hun forteller om de 12 årene uten broren og prøver å leve videre med savnet, sorgen og redselen som preger hverdagen hjemme i Nord-Norge. I raseriet etter den grusomme hendelsen bestemmer hun seg for å aldri mer drive med politikk.

Samtidig er hun vitne til et samfunn der politikken blir mer og mer polarisert, og at gjerningsmannens ekstreme holdninger får feste i stadig flere. I Norge lovet vi hverandre å “aldri tie, aldri glemme”, men den viktige debatten som skulle skje etter 22. juli stagnerte. I sine fiktive samtaler med broren tar hun et oppgjør som fører henne til noe uventet.

Rimfrost produksjoner presenterer monologen «Å leve videre» for et ungdomspublikum. Forestillingen er skrevet og regissert av Nina Wester med utgangspunkt i samtaler med en familie som mistet en av sine på Utøya. Monologen reflekterer erfaringer etter terroren 22.juli, med fokus på den delen av angrepet som skjedde på Utøya.

Jeg går igjennom det som skjedde igjen og igjen for at hjernen min skal finne en måte den kan forstå. Hvorfor skjedde det? Hvordan er det mulig? Og hvorfor ble det så stille etterpå når vi lovet hverandre at vi aldri skulle slutte å rope?

«Å leve videre» er laget i samarbeid med Kloden teater og har premiere under Showboxfestivalen 2023 i Oslo.

Målgruppe: Ungdom

Spillested: Pilotscenen

Varighet: Ca 70 minutter

Medvirkende:

Manus og regi: Nina Wester

Skuespiller: Christina Sleipnes

Scenografi og kostyme: Mari Lotherington

Lyddesigner: Andreas Wangsbro

Lysdesigner: Øystein Heitmann

Prosjektleder/dramaturg: Kristine Myhre Tunheim

Produsent: Neste Trinn v/ Siri Hallingby Børs-Lind

Å leve videre er laget i samarbeid med Kloden teater, og er støttet av Norsk Kulturråd Fri Scenekunst Prosjekt, SPENN, Fond for lyd og bilde, Tromsø Kommune, Dramatikkens Hus, Fritt Ord, Kloden, ArtLab, Fond for frilansere, Rådstua Teaterhus, Raske Penger – Davvi

Man 27. - tir 28. november 2023

Tidligere
forestilling