Kloden samarbeider med Go Figure

19. april 2018

Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst i Oslo er en biennale med første festival 5.-9. juni 2018. I år samarbeider Kloden med festivalen om visning av to forestillinger; Aske av Yngivld Aspeli /Plexus Polaire og Made in China med Wakka Wakka. Festivalen har hovedsete på Torshov i Oslo, og viser et mangfold av den fremste nasjonale og internasjonale scenekunsten for voksne, barn og unge.

Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst, er en festival som både rocker og rokker. Den viser det ytterste innen samtidskunst i figur- og visuelt teater.  Programmet består av norske produksjoner med stor suksess internasjonalt, samt en amerikansk dokumentarfilm, en tysk intimforestilling med burlesk særpreg, og en ny og helt ukjent norsk gruppe.

Made in China

Kloden samarbeider med Go Figure!Det prisbelønte teaterkompaniet Wakka Wakka spiller sammen med musikere fra MiNensemblet i den svarte komedien og fantastiske dukkemusicalen MADE IN CHINA. Etter syv (!) uker med utsolgte hus på off-Broadway i New York står nå endelig Oslo for tur. Inspirert av faktiske hendelser ser norskamerikanske Wakka Wakka med sitt kjente svart-humoristiske vis på vårt ambivalente forhold til Kina. Med et skråblikk på menneskerettigheter og forbrukersamfunnet fortelles den usannsynlige kjærlighetshistorien mellom en middelaldrende amerikansk kvinne og hennes nabo, en kinesisk immigrant.

Babypandaer, dansende husholdningsutstyr, 30 håndsydde dukker, 7 dukkespillere og fem musikere på scenen befolker det fantastiske universet. Wakka Wakka er tildelt og nominert til en mengde priser som f.eks. Obie, Drama Desk og Unima USA’s Citiation of Exellence. De har turnert i Norge, store deler av Europa og USA og blant annet spilt i Cuba og Kina.

Made in China er produsert av Wakka Wakka i samarbeid med Figurteatret i Nordland. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Jim Henson Foundation og Eugene O’Neil Center. Manus og Regi er ved Kirjan Waage og Gwendolyn Warnock.

Aske

Kloden samarbeider med Go Figure! 1Aske er et poetisk og brutalt stykke visuelt teater om hvordan kreftene i oss uhyggelig raskt kan skifte fra skapende til ødeleggende. En historie full av ild, av villskap, uro og kjærlighet. Forestillingen er inspirert av den Brageprisvinnende romanen «Før jeg brenner ned» av Gaute Heivoll, som handler om en pyroman som i 1978 herjet i bygda Finsland. Aske utforsker den smale knivsegg mellom galskap og normalitet som unge mennesker går på.

Yngvild Aspeli er en norsk regissør, utøver og dukkemaker som har sin utdanning fra Institut International de la Marionnette i Charleville Mezieres, Frankrike. Plexus Polaire er basert i Frankrike og er sammensatt av utøvere fra Frankrike og Spania.

Aske ble produsert og ferdigstilt på Figurteatret i Nordland i 2014, og er en koproduksjon med Compagnie Philippe Genty MCNN – Creation Centre and Production (FR) // The Mouffetard – Theatre of Puppetry Arts i Paris (FR).

Aske er en forestilling for voksne (anbefales fra 14 år).

Billetter til begge forestillingene finner du her.