CHEERS!

5. april 2019

Første forestilling på Kloden i sentrum under Heddadagene en nådeløs forvrenging av et cheerleadershow, helt på grensen til det ugjenkjennelige, men alltid heiende!

Kristin Ryg Helgebostad var cheerleader for Frisk Asker Hockey i sin ungdom, og med forestillingen Cheers vender hun tilbake til røttene. Forestillingen maner frem energier hvor nye, uante krefter og sammenhenger kan oppstå. Utøverne gir seg hen til en heiende kraft som styrker, svekker og forandrer et skjørt, men kjærlig forvrengt felleskap. Kastene kan være små og gjøres med omsorg, cheersene kan hviskes eller hveses – så lenge de får noe til å skje! De er på jakt etter brokete veier opp og ned fra hverandre, og omfavner, deformerer og feirer hva heiing er og kan være.

Cheers er oppfølgeren til komponist/klokkenist Laura Marie Rueslåtten og koreograf/danser Kristin Ryg Helgebostads første helaften, den kritikerroste ME TOO. Forestillingen blir vist onsdag 12. juni på Kloden i sentrum. Tidspunkt kommer.

Forestillingen vant Natt og Dags Osloprisen for Beste scenekunst 2018.

«Den store styrken til Cheers! ligger i at den viser fram noe av det mest kontrollerte, taktiske og strengt uniformerte i kulturen, som naturlig. Det gir en tankevekker på hva det vil si å være del av en samfunnsorganisme, på godt og vondt.»
– Live Lundh, Periskop.no

Foto: Tale Hendnes/Dansens hus