Blooming

Carl Aquilizan


23/08 / 19:00 / / Pilotscenen, Kloden teater

Blooming gjenspeiler en prosess med å komme ut og stå frem som den man er. Forestillingen skaper et rom der fortrengte fantasier, forbudte drømmer og skjulte interesser blomstrer frem. Det er et transformerende landskap av mykt og hardt, muskuløst og varsomt, rett og kurvet, lukkede kropper som strekker seg og åpner opp. Følelsen av ubehag og nytelse, et dvelende og dynamisk tempo, kaos og stillhet på samme tid. Ved å søke etter flytende overganger og en sidestilling av kontrasterende kvaliteter, kan man viske ut de strenge grensene mellom dem?

Blooming er en videreføring av soloprosjektet Flower boy av Carl Aquilizan, og tar for seg erfaringer rundt kjønnsnormer og skeivhet med fokus på hvordan maskulinitet og femininitet oppleves. Den heteronormative og binære forståelsen av kjønn skaper enorme begrensninger, spesielt for individer som ikke passer inn i normen. I et felleskap med skeive kunstnere søker vi etter en mer flytende og åpen tilnærming til kjønnsidentitet, der man kan uttrykke seg fritt uavhengig av kjønn. Gjennom dans, kostymer og musikk, forsøkes det å utvide forståelsen av det maskuline og det feminine, gjennom å utfordre kjønnsstereotypier.

Prosjektet er spesifikt utviklet for ungdommer, men er åpent for alle.

 

Medvirkende:
Koreograf/utøver: Carl Aquilizan
Medskapende utøvere/dansere: Iannes Bruylant, Anders Engebretsen, Emilie Karlsen, Oliver Sale, Frid Ding og Elias Elvegaard
Musiker og komponist: Vjolla Emiri
Kostymedesigner: Chris Le
Ytre øye forprosjekt: Huy Le Vo
Teknisk team: Kloden Teater
Samarbeidspartnere: TekstLab
Visningssteder: Sentralen (TekstLab), Deichman, Kloden Teater og Munchmuseet
Co-produsent: Kloden Teater og Den Kulturelle Skolesekken
Støttet av: Kulturrådet – tilskudd til skeivt kulturår, Oslo Kommune, Fritt Ord, TekstLab, Den Kulturelle Skolesekken


Laster kart ....