As a Tiger in The Jungle

Cirkus Xanti & Ali Williams Prod


16/02 / 18:30 / Fra 7 år / Pilotscenen, Kloden teater

I As a Tiger møter du Aman og Ren fra Nepal. De ble solgt av menneskehandlere og vokste opp som barneslaver på indiske sirkus, men ble frigjort av en hjelpeorganisasjon, Chora Chori Nepal og sendt på  barnehjem. Her ble de tatt vare på, og kunne forberede seg til et selvstendig og voksent liv i frihet.

As a Tiger in The Jungle er en unik blanding av asiatisk og europeisk forestillingstradisjon, sirkus og musikk. Originalmusikk komponert av Per Zanussi.

Forestillingen er inspirert av livene og skjebnen til våre utøvere Renu og Aman, og deres opplevelser som barnesirkusslaver i India. Men også fra andre nepalesiske barn som blir solgt til slaveri i tradisjonelt indisk sirkus. Siden 2002 har over 700 barn blitt funnet og reddet, men fortsatt antas det at mellom 1000 og 2000 barn blir holdt i tvangsarbeid i tradisjonelle indiske sirkus.

I 2013 tilbrakte Ali Williams, produsent i Britiske NoFit State Circus, ett år som prosjektleder i etableringen av Circus Kathmandu. Circus Kathmandu var en gruppe på 13 unge menn og kvinner som alle hadde blitt reddet fra indiske sirkus, inkludert våre utøvere, Renu og Aman. De bestemte seg for å satse på den eneste kunnskapen de hadde etter en beinhard og tragisk oppvekst som sirkusslaver.

Sverre Waage ble invitert til å komme til Kathmandu for å møte det nyopprettede sirkuskompaniet. Det var starten på et samarbeid med mål om å bygge broer mellom det utviklende sirkusmiljøet i Kathmandu og det internasjonale fellesskapet av utøvende kunstprodusenter og programmerere i Norge, Storbritannia og Europa.


Medvirkende: Renu Ghalan Tamang (Nepal), Aman Tamang (Nepal) og Loan TP Hoang, (Norge/Vietnam)
Tekst, manus og regi: Sverre Waage (N)
Musikk: Per Zanussi (N)
Scenografi og kostyme: Rhi Matthews (UK)
Sirkusrigg design: Tarn Aitken (UK)
Lysdesign: Leif LePage (Frankrike/UK)
Konsulent koreografi: Hanna Filomen Mjåvatn (N)
Konsulent sirkusferdigheter: Mish Weaver (UK)
Produsent: Ali Williams (UK) og Sverre Waage (N)

En Cirkus Xanti produksjon i samarbeid med Ali Williams Production (UK)
Co-produsenter: Bærum Kulturhus (Norge), NoFit State Circus (UK), PIT (Norge) og Chora Chori (Nepal/UK).

Støttet av Norsk Kulturråd, Arts Council Wales, Arts Council England, SPENN, DTS/UD, Fond for Lyd og Bilde, Fond for utøvende kunstnere.

Passer for 7 år og oppover.
Varighet ca 1 time


Laster kart ....