Showbox: Historier om å (ikke) komme hjem – Pierro/Gato/Nico

Showbox: Historier om å (ikke) komme hjem ble vist den 02.12.21 kl. 10:30 og kl. 13:00

For oss i Norge, er ytringsfrihet og det å utøve en kunstart man brenner for en selvfølge, slik er det ikke for Gato. Likevel velger han, som han selv sier, dansen 100 av 100 ganger. 

Gjennom dokumentarfilmen «Bboy For Life» og dans blir vi kjent med Gato og hans vilkår som danser i Guatemala. Kontrasten mellom å vinne Heddaprisen og Kritikerprisen i Norge, og påfølgende dødstrusler i hjemlandet kunne ikke ha vært større. M13 – ofte omtalt som en av verdens farligste gjenger – truer Gato på livet… Fordi han er danser.

Som en dyktig danser har han gjennom hiphopkulturen banet seg vei ut av favelaen, og han anses som en trussel som kan rekruttere “framtidige soldater” – altså barn – ut av gjengmiljøene gjennom å drive med dans. 

Av og med

Pierro Issa, Nicolai Lopez og Gato

Workshop

«Bboy For Life» vil bli vist for publikum på storskjerm. Dokumentaren blir etterfulgt blant annet et foredrag, dans og poesi. Publikum vi bli tatt med på en reise som innebærer alt fra kidnappinger, tap av nære venner, trusler, drap, flukt, eksil, oppdagelser om eget opphav, vennskap, trygghet, politikk, korrupsjon, solidaritet og kjærlighet mellom venner.


Velkommen til Showbox, en festival med fokus på barn og unge. Årets festival går av stabelen  fra tirsdag 30. november, til og med lørdag 4. desember 2021.

Festivalprogrammet er åpent for alle, og det er mulig å kjøpe enkeltbilletter til både forestillinger og faglig program. Forestillingene vises på flere ulike scener i Oslo. Se hele festivalprogrammet her: www.showbox.no

Torsdag 2. desember 2021

Tidligere
forestilling