Prøvevisning: EPP

Har du lyst til å se denne forestillingen?
Send en forespørsel til
mari@kloden.no med info om hvor mange billetter du ønsker. 


Axel Jensens forunderlige
sci-fi roman Epp gjenoppstår som figurteaterkonsert

Epp (1965) er fortellingen om automasjonspensjonisten Epp i blokk 982, sektor 3 i Oblidor, «langt, langt borte og i en fjern fremtid». Dette er en absurd og humoristisk fremtidsdystopi som kanskje har ekstra mye å si for oss i dag – nå som vi nettopp har vært gjennom mange måneder med nedstengning og isolasjon, for så å våkne til en ny krig i Europa.

En forestilling i retrofuturistisk prakt til elektronskjelvebassmusikk av Lars Skoglund, fremført av Oslo Sinfonietta. Regi og design av Tormod Lindgren/Theater Corpus.

Med dette ønsker vi å invitere dere inn på en prøvevisning og et møte med figurene og dukkespillerne, regissør, scenograf og dukkemaker Tormod Lindgren og komponist Lars Skoglund. For dem som blir med på prøvevisningen vil det også være mulig å få gratisbilletter til forestillingen.

Forestillingen tar utgangspunkt i en fremtidsnostalgi som er veldig til stede i samtiden. I design, arkitektur, musikk, kunst og scenekunst. Som en reaksjon på alle farene som truer livet på jorda lengter man tilbake til en tid da fremtiden lyste gyldent, og månen ennå bare en drøm. Jensens bok er ikke en optimistisk fremtidsroman, heisen står til stadighet i blokka, vaktmesteren skifter ikke lysrør, og evig liv er ikke oppfunnet. Vi lager denne nedslitte, skitne fremtidsblokka, i en absurd og humoristisk fremtidsdystopi.

Epp er en pensjonert arbeider som bor i byen Oblidor i landet Gambolia på en ikke spesifisert planet i fremtiden. Det er et gjennomteknifisert overvåket klassesamfunn der alle har sin plass. Navnet Epp indikerer at han ikke står særlig høyt på den sosiale rangstigen – han representerer det gjennomsnittlige. Hadde han vært av høyere rang, hadde navnet hatt flere bokstaver, som Eppe, Eppen eller det helt optimale Eppenep. Epp vet godt at han ennå kan oppleve større skam: han kan degraderes og ende opp med Ep eller bare E.

Ide, regi, all visuell design og produksjon: Tormod Lindgren
Skuespillere: Thomas Hildebrandt, Geir Robsrud and Dominika Minacz-Sira
Komponist: Lars Skoglund
Orkesterverket blir fremført av Oslo Sinfonietta
Stykket er dramatisert av Aina Villanger etter Axel Jensens roman EPP

Theater Corpus ble startet i 2017 av kunstnerisk leder Tormod Lindgren og lager figurteaterproduksjoner for voksne. I 2017 satte han opp “Den fri kjærlighets by” en satire over Kristiania bohemen av Edward Munch. I 2021 “Simplicissimus” om det tyske satiremagasinet som under Weimarrepublikken var en stor motstander av Nazismen.

Torsdag 15. september 2022

Tidligere
forestilling