Bibliotek-Karens Bibliotek – Guandaline Sagliocco

I biblioteket til Bibliotek-Karen er det mange bøker! Og akkurat som i barnehagen er det mange forskjellige avdelinger. Avdeling for store bøker og for små bøker, for gule og blå, for kokebøker, eventyr og poesi. Her finnes triste bøker og morsomme bøker og en egen avdeling for skumle bøker som nesten ingen tør å låne.

I biblioteket finnes også en veldig gammel og verdifull bok som ingen får lov til å låne. Det er Henrik Ibsens samlede verker, første utgave, håndskrevet. Karen elsker å lese i den, selv om hun nesten ikke forstår noen ting. Men hun elsker å smake på ordene – nyte dem som godteri.

Men så skjer det noe rart. Karen oppdager nemlig en bitte liten nyfødt babybok, som bare har helt hvite blanke sider. Den er veldig liten og fryktelig søt.

Men den kan også hylgråte!

Er den sulten? Eller er den trett?

Med denne forestillingen ønsker vi å vekke små barns interesse for bøker og pirre deres nysgjerrighet for litteratur gjennom teaterets lekne tilnærming. I en stadig mer digitalisert verden mener vi det blir viktigere og viktigere å gi fokus til den fysiske boka. Bøker, og fortellingene som bor i dem, er ikke bare kilde til kunnskap, men like mye et verktøy for utvikling av fantasi, empati og språk. «Det må jeg undersøke!», sier Bibliotek-Karen. For i bøkene finnes nemlig svar på mye rart. Kan det stemme at ulver spiser bestemødre? Eller at monster liker bæsj?

Målgruppe: Fra 3 år

Spillested: Pilotscenen

Varighet: 35 minutter

Medvirkende:

Av: Guandaline Sagliocco

Regi og manusutvikling: Anders Borchgrevink

Skuespiller og manusutvikling: Guandaline Sagliocco

Scenografi/objekter: Mari Lassen-Bergsten Kamsvaag

Stemmen til lille-bok: Albert Borchgrevink Hildarson

Musiker/lyddesigner: Geir Bremer Øvrebø

Kunstnerisk lydkonsulent: Nadine Esteve

Foto: Dag Jenssen

Produksjon: Sagliocco Ensemble Co produksjon Teater Ibsen

Søndag 22. oktober 2023

Tidligere
forestilling