Ballerinas – Spitfire Company (CZ)

Miřenka Čechová er mer enn «bare» en ballettdanser. Hun er en av Tsjekkias fremste koreografer, en kunstner hvis arbeid har begeistret publikum verden over. Hennes kunstneriske innflytelse har nådd 27 land, og hun omtales som en av frontløperne for sin generasjon. Allerede før hun fylte 30 år, oppnådde hun doktorgrad og ble utpekt som en av de tre mest innflytelsesrike koreografene i USA av The Washington Post, for sin banebrytende produksjon «S/He is Nancy Joe.»

Čechová har også utgitt flere bøker. Denne forestillingen er basert på hennes selvbiografi «Ballerinas,» som ble utgitt i 2022.

Alle historier har en begynnelse.

For Čechová begynte hennes historie som 11-åring på et internat i Praha, mer enn 30 mil fra familie og klassekamerater. Hennes hjerte var fylt av en eneste drøm – å bli ballettdanser.

Ballerinas er et rått, selvironisk tilbakeblikk på danseskolemiljøet i Øst-Europa, spesielt i de ville 1990-årene etter Berlinmurens fall. Forestillingen gir oss en mørk og humoristisk beskrivelse av den bitre kampen mot et despotisk og dogmatisk system.

«Ballettdansere har to ansikter. Det smilende og perfekte som publikum ser. Og det mørke, når de forsvinner bak sceneteppet,» skrev Čechová i sin selvbiografi.

Čechová har skapt en sjangeroverskridende dramatisering av sitt eget liv, og gir oss en rørende beskrivelse av den vanskelige virkeligheten for unge jenter som følger ballettdrømmen. I denne forestillingen opplever vi et barn som tar kontroll over sitt eget liv, og finner sin plass i kunsten som en voksen kvinne.

Målgruppe: Fra 16 år

Spillested: Pilotscenen

Varighet: 55 minutter

Språk: Engelsk

Medvirkende:

Konsept, regi og utøver: Miřenka Čechová 

Musiker på scenen: Mary C 

Dramaturgi: Martina Kinská 

Regi-samarbeid: Janka Ryšánek Schmidtová 

Teater-samarbeid: Tereza Dočkalová

Musikk: Martin Tvrdý 

Lysdesign: Filip Horn 

Animasjon: Linda Arbanová 

Kostymer og rekvisitter: Eva Matoušová 

Scenografi: Petr Boháč og Eva Matoušová

Tor 19. - fre 20. oktober 2023

Tidligere
forestilling