The New Victory Theater i New York har siden de siden åpnet i 1995 blitt en viktig del av kulturtilbudet i New York City, og formidler hver sesong arbeider innen teater, dans, nysirkus og musikk fra hele verden. Ved siden av formidling har teateret fokus på utvikling av nye produksjoner, og en rekke kunstnere er tilknyttet teateret i dette arbeidet, som utføres i tett samarbeid med målgruppene.

Teateret har en egen pedagogisk avdeling som jobber med publikum i skolen før og etter besøket på teateret. New Victory har også arrangementer i forbindelse med offentlige visninger, der familier kan leke og utforske elementer fra forestillingen tematisk og formmessig. Og gjennom en SMS-basert «skattejakt» har publikum mulighet til å lære mer om teateret og forestillingene.

I lobbyen har New Victory til enhver tid egenstyrte aktiviteter der man kan forme figurer inspirert av scenografi og kostymer. Teateret har også gratis familieaktiviteter på nettsiden, og legger stor vekt på at barn skal få mulighet til å oppleve scenekunst uavhengig av sosioøkonomiske forhold.