Dschungel WIEN ble etablert i 2004, og har siden tjent offentligheten som et teaterhus for barn, familier, tenåringer og unge voksne. Teaterhuset er et knutepunkt for scenekunst for et ungt publikum i Østerrike, og tilbyr produksjoner for aldersgruppene fra ni måneder til unge voksne. Deres visjon er å være et sted der barn og ungdom kan uttrykke og utforske sine visjoner og interesser, uavhengig av livsvilkår og bakgrunn.

Dschungel WIENs program dekker alle sjangre av scenekunst fra fortellerteater, dukketeater, objekt- og figurteater, dans, sjangeroverskridende former, nye medier og film.

Teaterhuset samarbeider med kunstnere fra nasjonale og internasjonale kompanier, har gjestespill fra regionteatre, utvalgte internasjonale gjestespill, samt festivaler. Noen av produksjonene på Dschungel WIEN har både voksne kunstnere og barn/ungdommer på scenen. De organiserer også workshops, seminarer, installasjoner og dialogmøter med kunstnere.

Teaterhuset har to saler, to foajeer og et seminarrom. Den barnevennlige kafeen DSCHUNGELdeli har to terrasser og er et populært tilbud for et bredt publikum.