Heddadagene: Skuddsikker vest

Brageteatret


16/06 / 10:30 / Fra 14 år / Pilotscenen, Kloden teater

Brageteatret presenterer Skuddsikker vest – Yahya Hassans liv og poesi. 

 

Med Yahya Hassans poesi vil vi invitere deg inn i en nådeløs verden med angst, skuddsikker vest og mangel på muligheter. Men selv om traumene hersker, er det også spor av humor, rosa g-streng, hasj og håp. Dansk-palestinske Yahya Hassan debuterte som en grensesprengende poet på danske Gyldendal forlag som 18-åring og markerte seg som en sterk og brutal kritiker av både sin egen oppvekst og det danske samfunnet. 28. april 2020 ble han funnet død i sin leilighet, bare 24 år gammel. På scenen treffer vi Tani Dibasey, Simo Elh Babi og Nils Bendik Henningsen Kvissel.

 

«Eksplosivt om Yahya Hassans liv» «Brageteatret treffer poetisk blink med Skuddsikker vest. Som med livet til Yahya Hassan, skulle jeg ønske det varte mye lenger.» Rania Broud, Shakespearetidsskriftet.

«Yahya Hassans poesi finner veien til scenen i Brage­ teatrets intense og verbalt eksplosive forestilling «Skuddsikker vest»»»» Treffer blink med Yahya Hassans dikt» Mode Steinkjer, Dagsavisen

Medvirkende: Simo Elh Babi, Nils Bendik Henningsen Kvissel og Tani Dibasey
Regi: Even Torgan
Kampsportinstruktør: Eskil K. Glitre
Komponist: Jon Fosmark
Stylist: Cathrine Schermann
Videoproduksjon: Galvan Mehidi
Gjendiktet av Julie Stokkendal og Pedro Carmona-Alvarez
Dramaturg: Nora Ibrahim
Foto: Brageteatret

Brageteatret ble etablert i 2000, og mandatet var å produsere teateropplevelser for målgruppa barn og unge.  Da Den kulturelle skolesekken startet opp et par år senere fikk regionteatret ansvaret for å levere scenekunsttilbudet i DKS-Buskerud. Teatret, som ligger på Union Scene i Drammen, har de senere årene utvidet sitt tilbud, og tilbyr nå scenekunst til alle aldersgrupper, men har beholdt sitt hovedfokus på de unge. F.o.m. 2020 turnerer Brageteatret med sine forestillinger i hele Viken fylke.


Laster kart ....